Gazete Vatan Logo

Kayseri deprem bölgesi ilan edildi mi? Kayseri afet bölgesi mi, Kayseri afet bölgesi ilan edilmedi mi? Afet bölgesi ilan edilirse ne olur?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 4.8 şiddetindeki depremin merkez üssü olan Hacılar ilçesine bağlı Karpuzsekisi Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Başkan Büyükkılıç, Kayseri'nin afet bölgesi ilan edilmesiyle ilgili olarak, "Depremlerin aralıklı olarak devam ettiğini, bundan da huzursuz olunduğunu ilettik" dedi. Peki, Kayseri afet bölgesi ilan edildi mi, edilmedi mi? Kayseri afet bölgesi mi?

Kayseri deprem bölgesi ilan edildi mi? Kayseri afet bölgesi mi, Kayseri afet bölgesi ilan edilmedi mi? Afet bölgesi ilan edilirse ne olur?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ile birlikte sabaha karşı 4.8 şiddetindeki depremin meydana geldiği Karpuzseki Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Kayseri'nin afet bölgesi için başvuruları yaptıklarını ve bu çerçevede değerlendirilmesini beklediklerini kaydeden Büyükkılıç, "Biz bilgilerimizi ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam ediyoruz. Bugün de yine aynı şekilde ilettik. Depremlerin aralıklı olarak devam ettiğini, bundan da huzursuz olunduğunu, ister istemez hasarlı binalarla ilgili tedirginlikler oluştuğunu, bir mağduriyetin oluşmaması ve bununda istismar edilmemesi için devletimizin üzerine düşeceğini yapacağından hiç şüphem yok. Müsterih olun. Devlet yara sarmak ve vatandaşını korumak için var. Devlet insanların birliği ve beraberliği için var. Kayseri'de de bu birliğin ve beraberliğin en güzel timsali olan bir şehir. Değerlerine, bayrağına, vatanına ve milletine bağlı bir şehir. Bir mağduriyet oluşturmaz diye umuyor ve inanıyoruz. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Takip ediyoruz. Müsterih olun. Eğer öyle bir sıkıntı olursa biz belediyeler olarak vatandaşlarımızın emrindeyiz ve hizmetindeyiz ama afat çerçevesi içerisinde değerlendirilmesini de bekliyoruz. O mantık içerisinde süreci daha kısa zamanda çözmek adına" ifadelerini kullandı. Peki, Kayseri afet bölgesi ilan edildi mi? Kayseri afet bölgesi mi?

Haberin Devamı

Kayseri afet bölgesi ilan edildi mi?

Kayseri’nin Hacılar İlçesi’ne bağlı Karpuzsekisi mahallesinde deprem sonrası incelemelerde bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, deprem bölgesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Başkan Büyükkılıç kameralar karşısında yaptığı görüşmede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan Kayseri’nin afet bölgesi ilan edileceği bilgisini aldı ve Kayseri halkına duyurdu.

Kayseri afet bölgesi ilan edilirse ne olur?

Bir yer Afet Bölgesi ilan edildiğinde, orada yaşayanlara sağlık hizmetleri tamamen ücretsiz götürülüyor. Bölgedeki ordu birlikleri, kendilerinden istenenleri yapmak zorunda kılınıyor.

Haberin Devamı

Yapılardaki hasarı tespit etmek amacıyla gerekirse bütün illerden teknik heyetler görevlendirilebiliyor. Bunun için ilgili bakanlıklar hükümet tarafından Afet Bölgesi'nde görevlendiriliyor.Bölgedeki her bir ailenin, her bir bireyinin psikolojik ve sosyolojik tedavisi için sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar görevlendiriliyor.

Tüm maddi kayıplar devlet tarafından ödeniyor, binaların yıktırılması ya da boşaltılması gereken hallerde bu durum mal sahibine bildiriliyor. Mal sahibinin bu karara üç gün içinde itiraz etme hakkı bulunuyor.