Gazete Vatan Logo

Karne notu nasıl hesaplanır? Takdir-teşekkür hesaplama işlemi

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 9 Haziran Cuma günü son bulacak. Okulların tatile girmesine az bir süre kala öğrenciler tarafından alınacak olan karneler merak ediliyor. Dönemin son sınavlarının da öğretmenler tarafından sisteme girilmesi ile birlikte, elde edilen yıl sonu başarı puanına göre takdir ve teşekkür belgesi alacak olan öğrenciler belirlenecektir.

Karne notu nasıl hesaplanır? Takdir-teşekkür hesaplama işlemi

Milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi için son ders zili 9 Haziran’da çalacak. Karneleri ile birlikte takdir - teşekkür belgesi alıp alamayacağını öğrenmek isteyen öğrenciler, karnelerini almadan önce ortalama puanlarını hesaplayabilirler.

TAKDİR - TEŞEKKÜR BELGESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ NOT ARALIKLARI

Yıl sonu başarı puanı, derslerin ağırlıklı puan toplamlarının haftalık ders saatine bölünmesi ile elde edilir. Öğrenciler tarafından bir dönem boyunca tüm derslerden almış olduğu notlar, performans ve proje çalışmaları, sözlü puanları yıl sonu ağırlıklı puan hesaplamasına etki etmektedir. Öğretmenler tarafından öğrencinin bu notlarının tümü e-Okul sistemine girildikten sonra e-Okul sisteminde yıl sonu başarı puanı görünür hale gelir.

TAKDİR - TEŞEKKÜR HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Takdir belgesi ve teşekkür belgesi almak için bu puanın belirli aralıklarda olması gereklidir. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği tarafından belirlenen, takdir ve teşekkür belgesi almak için gerekli olan puanlar şunlardır;

Haberin Devamı

70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi,

85,00 – 100 puan aralığında olanlar takdir belgesi almaya hak kazanır.

Öğrenciler tarafından alınan puan değerlerinin dereceleri de şunlardır;

0 – 49,99 arası geçmez,

50,00 – 59,99 arası geçer,

60,00 – 69,99 arası orta,

70,00 – 84,99 arası iyi,

85,00 – 100 arası pekiyi olarak kabul edilir.

e-Okul Veli Bilgilendirme sistemine öğretmenler tarafından öğrencinin tüm dönem notlarının girişi yapılmış ise takdir veya teşekkür belgesi alabilmek için hesaplama işlemi yapılabilir. Bu hesaplama işlemi dışında e-Okul Veli Bilgilendirme sistemine öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapılarak öğrencinin güncel devamsızlık durumu gibi bilgiler de anında görülebilir.

ONUR BELGESİ KİMLERE VERİLİR?

Öğrencilerin onur belgesi alabilmeleri için bilimsel projelere ve sosyal etkinliklere katılım oranı, Türkçe’yi ne kadar düzgün konuşup konuşmadığı, okul araç ve gereçlerini kollayıp kollamadığı, okula ve derslere düzenli olarak gelip gelmediği, insan ilişkilerinde örnek olup olmadığı, görgü kurallarına uyup uymadığı gibi şartlar vardır. Onur belgesi almak için gerekli olan diğer şartlar da dönem başında öğretmenler kurulu tarafından belirlenir. Öğretmenler kurulunun belirlemiş olduğu şartlar, okul yönetiminin onur kurulu tarafından öğrenci disiplin ve ödül kuruluna iletilir. Dönem sonunda öğrencilerin göstermiş olduğu başarı doğrultusunda verilecek ödül belgeleri, öğretmen ve velilerin de katılım sağladığı tören ile öğrencilere verilir.

Haberin Devamı