Gazete Vatan Logo

Karayılan kaçtı!

Karayılan kaçtı!

Hava operasyonları, PKK’nın üst düzey yönetiminin büyük kısmının Kandil’i terk etmesine neden oldu. Örgüt yöneticilerinin bir kısmı Kandil’de kaldı, aralarında Murat Karayılan’ın da bulunduğu bir

kısmı İran topraklarına, diğerleri ise Suriye’nin Cizire bölgesine geçti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), PKK terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki kamplarına yaptığı hava operasyonları, örgütün üst düzey yönetiminin üçe bölünmesine ve Kandil kampını terk etmesine neden oldu. Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan savaş uçakları, bölücü terör örgütünün yurtiçinde ve yurtdışında belirlenen hedeflerine nokta atışları yaptı. İnsansız hava araçları, keşif ve gözetleme uçakları ile yapılan hedef tespitlerinin ardından savaş uçakları, teknolojik bombalarla PKK’nın Kandil, Zaho, Zap, Metina ve Hakurk kamplarına hava operasyonları düzenlendi.
Üçe bölündüler
Operasyonların ardından Kandil’de bulunan terör örgütü mensuplarının üçte biri kampı terk etti. Üst düzey yönetim ise üçe bölündü. Yöneticilerden bir kısmı kampta kaldı, aralarında Murat Karayılan’ın da bulunduğu bir kısmı İran topraklarına geçti, geri kalan yöneticiler ise Suriye’nin Cizire bölgesinde saklandı. PKK yöneticilerinin DAEŞ’e karşı zayıf kalınmasından dolayı Kobani yerine daha güvenli buldukları Cizire’yi tercih ettikleri vurgulandı.
Telsiz anonslarında ‘Demirtaş yaralandı’
Bölgeden gelen bilgilere göre, örgüte askeri eğitim veren Nurettin Demirtaş, yapılan ilk operasyonda yaralandı. Kaynaklar, Demirtaş’ın yarasının ağır olmadığını, halen bölgede olduğunu ancak yerinin tam olarak belirlenemediğini ifade etti. Demirtaş’ın yaralandığı bilgisinin TSK’ya bölgedeki kaynaklardan geldiğini belirten yetkililer, ayrıca operasyonun ardından bölücü terör örgütünün telsiz konuşmalarında, Demirtaş’ın yaralandığına dair anonslar geçtiğinin tespit edildiğini belirtti. PKK’nın Demirtaş’ın yaralandığı bilgisinin gazetelere yansıması ve verdikleri zayiatın tespit edilmesinden dolayı telsiz konuşmalarına son verdiği de kaydedildi.
260 PKK’lı öldürüldü
PKK’nın güvenlik güçlerine silahlı saldırılar düzenlemesi üzerine gerçekleştirilen operasyonlarda bugüne kadar 260’ın üzerinde militanın etkisiz hale getirildiği, 380-400 civarındaki militanın da yaralandığı tespit edildi.
9’uncu dalga
Türk Hava Kuvvetleri, Kuzey Irak’ta PKK hedeflerine yönelik hava operasyonlarını dün sabah da sürdürdü. Şehir er Ömer Kağan Kandemir’in adının verildiği operasyona Diyarbakır’dan havalanan sekiz uçak katıldı. Sabah saat 07.00-11.00 arası yapılan operasyonda Metina bölgesindeki PKK mevzileri hedef alındı.
‘Köy değil PKK kampı’
Sınır ötesi operasyonlar kapsamında önceki gün Kandil yakınlarında bombalanan Zergele Kampı’nın sivillere ait köy olduğu iddiaları gündeme gelmişti. Kampın sivil köyü değil, terör örgütü PKK’nın eğitim kamplarından biri olduğu öğrenildi. Zergele Kampı’nın sadece PKK’lıların değil, İran’da faaliyet gösteren PJAK örgütüne ait iki kadın örgütü üyesinin de bulunduğu ve saldırılarda öldürüldükleri belirtildi. Saldırıda PKK’nın bir üst düzey yöneticisinin de öldüğü bilgisinin bulunduğu vurgulandı. Güvenlik kaynakları, PKK’nın operasyonlarda sivillerin vurulduğu izlenimi verilmesi yönünde yayınlar yapılması için örgüt yayın organlarına talimat verdiği ve bu talimatlara ilişkin telsiz kayıtlarının tespit edildiğini belirttiler..

Haberin Devamı