Gazete Vatan Logo

Karadağ vize istiyor mu? Karadağ için vize almak gerekir mi? Kimlikle seyahat var mı?

Yurt dışı seyahate çıkacakların tercihi olan Karadağ vize işlemleri hakkında araştırmalar başladı. Ülkemizden Karadağ'a gidecek olan vatandaşlar için bazı şartlar mevcuttur. Bazı ülkeler vize ve pasaport isterken bazı ülkeler de sadece T.C. kimliği istiyor. Peki balkanların en güzel ülkelerinden olan Karadağ vize istiyor mu? Karadağ'a seyahat için vize almak gerekir mi? Kimlikle seyahat var mı?

Karadağ vize istiyor mu? Karadağ için vize almak gerekir mi? Kimlikle seyahat var mı?

Karadağ 2006 yılında bağımsızlığına kavuşmuştur. Yeşil bir ülke olarak bilinen Karadağ'ın başkenti Podgorica'dır. Karadağ seyahati için şartları bir araya getirdik.

KARADAĞ VİZE İSTİYOR MU?

Türkiye son zamanlarda birçok ülkeyle vize anlaşması imzalamıştır. Bu gelişmelelerle Türk vatandaşları turistik gezilerinde vize derdinden kurtulmuştur. Bu ülkelerden birisi de Karadağ'dır. 700 binlik nüfusu ile dikkat çeken Karadağ eşsiz doğası ile turistleri çekmektedir.

Karadağ Türk vatandaşlarından vize istememektedir. 90 günü aşmayan seyahatlerde Türkler vizeden muaftır. Geçerli bir pasaport ile Karadağ'a seyahat mümkündür.

Türkiye'den Karadağ'a vizesiz seyahat var mı?

Türkiye ile Karadağ arasında yapılan protokol gereği vatandaşlarımız 90 günü aşmayan seyahatlerde vizeden muaftır. Ancak bu seyahat için geçerli bir pasaport olması yeterlidir.