Gazete Vatan Logo

Kar yağışı İstanbul’a ne zaman gelecek? İstanbul’a kar yağacak mı 2023-2024, 2 hafta sonra kar yağacak mı, La Nina kışı geldi mi?

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar yerini fırtına ve soğuğa bıraktı. Türkiye’nin özellikle yüksek yerlerine sezonun ilk karı düştü. Birçok kent beyaza bürünürken İstanbul’a kar ne yağacak mı, kar İstanbul’a ne zaman gelecek? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Kar yağışı İstanbul’a ne zaman gelecek? İstanbul’a kar yağacak mı 2023-2024, 2 hafta sonra kar yağacak mı, La Nina kışı geldi mi?

İstanbul'u etkisi altına alan kuvvetli sağanak ve yer yer yer yer gök gürültülü sağanağın ardından hafta sonunu evde geçiren şehrin sakinleri İstanbul’a karın ne zaman geleceğini, bu yıl İstanbul’a kar yağıp yağmayacağını sorgulamaya başladı.

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI, NE ZAMAN YAĞACAK?

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında İstanbul için beklenen kar yağışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şen yaptığı açıklamada, “İstanbul'a kar Ocak ayına kadar biraz zor yağar gibi gözüküyor. Yerde kalır mı, o da biraz şüpheli. Yağışların barajlardaki etkisine bakıyoruz ama pek bir etkisi olmuyor.” ifadelerine yer verdi.

VALİLİKTEN KAR AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında kış aylarının yaklaşmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vali Gül, "İstanbul'a ya bir ay erken ya bir ay geç mutlaka kar yağacak. Bu nedenle karla mücadelede alt yapı hizmetlerimizi şimdiden planlamamız lazım" dedi.

Vali Gül, kar yağışının ne zaman ve ne kadar olacağının belli olmadığını, ancak Kasım ayına girildiği için kar yağışının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Ayrıca, "Kar yağdığında İstanbul'un 3 aşağı 5 yukarı neyle karşılaşacağı belli. O açıdan da karla mücadele anlamında araçlarla ilgili, altyapı hizmetleriyle ilgili çalışmaları şimdiden planlamamızda fayda var" ifadelerini kullandı. Ayrıca, okullar ve kamu kurumlarında çalışan engelli ve hastalığı olan kişilerin durumlarının da önceden planlanması gerektiğini ekledi.

Haberin Devamı

KAR YAĞAN İLLER

Karabük
Düzce
Bingöl
Aksaray
Bursa
Kütahya
Bolu
Ankara
Kocaeli
Muğla
İstanbul (Kartal, Pendik, Aydos Tepesi)
Çanakkale
Van
Hakkari