Gazete Vatan Logo

Kar alarmı verildi! İstanbul böylesini görmedi, İzlanda kışı geliyor, yarın sabah başlıyor ve günlerce sürecek

Kar yağışı başlıyor. Yoğun yağışa karşı ekipler hazır bekliyor. İstanbul için son dakika kar yağışı açıklaması yapıldı. Günlerdir uyarı üstüne uyarı yapılıyordu. Kısa süreli kar yağışı İstanbul'da etkili olsa da asıl yağışın cuma günü başlayacağı açıklandı. Meteoroloji haritalı olarak duyurdu. Ardından AKOM vatandaşlara kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Kar yağışı yarın sabahın erken saatlerinde başlıyor. Karın en çok etkileyeceği ilçeler açıklandı. İstanbul'un büyük bölümü kar yağışının etkisi altına girecek. Saat verildi. Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile ve diğer birçok ilçe yoğun kar yağışından etkilenecek.

Kar alarmı verildi! İstanbul böylesini görmedi, İzlanda kışı geliyor, yarın sabah başlıyor ve günlerce sürecek

İstanbul'da cuma akşam saatlerinden itibaren hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi ve kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Tahminlere göre, sıcaklık devam eden günlerde de eksi derecelerde seyredecek. AKOM'dan yapılan açıklamada ise tüm tedbirlerin alındığı, İstanbulluların soğuk hava ve muhtemel kar yağışı sebebiyle yaşanacak olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

İstanbul'un 21 Ocak Cuma gününden itibaren, İzlanda alçak basınç sisteminin etkisi altına girmesi bekleniyor. Tahminlere göre, sıcaklıklar akşam saatlerinden itibaren hissedilir derecede düşecek.  Cuma günü sabah saat 10.00 itibariyle, İstanbul'un büyük bölümünde kuvvetli yağmur, akşam saatlerinde Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz ve Şile'de karla karışık yağmur, gece yarısı itibariyle de kentin tümünde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Sıcaklıklar devam eden günlerde de eksi derecelerde seyredecek. Cumartesi ve Pazar da etkili olması beklenen kar yağışının, önümüzdeki hafta ortasına kadar devam edeceği ön görülüyor. İstanbul'un büyük bölümünde buzlanma ve don olayları yaşanabileceği değerlendirilirken, bu kar yağışının geçtiğimiz haftalarda yaşanan hafif kar yağışlarının aksine, hayatı olumsuz etkileme ihtimali bulunuyor.   

Haberin Devamı

 

KAR YAĞIŞI HAYATI OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR 

İstanbul'da nüfusun büyük bölümünün yaşadığı E-5'in altında kalan ilçelerden yüzeyi örtecek şekilde; boğaz çevresi TEM otoyolu arasında kalan kesimler ile TEM'in Kuzeyinde ve yüksek noktalarda bilek, yer yer diz seviyesinde bir kar birikmesi yaşanabileceği belirtiliyor.  

İBB ÖNLEMLERİNİ ALDI  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'un kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için önlemlerini aldı. Şehrin İBB sorumluluğundaki toplam 4 bin 23 kilometrelik yol ağını açık tutmak için ekipler 24 saat çalışacak. Toplam 7 bin 421 personel, bin 582 karla mücadele aracı ve iş makinası da hazır bulunacak. Ayrıca İstanbul'un 350 farklı noktasına kurulan istasyonlarda toplam 206 bin 56 ton tuz ve 64 farklı tankta toplam bin 290 ton solüsyon karla mücadele için hazır bekletiliyor. Köy yollarını açık tutmak için 142 kepçeli traktör görevlendirilirken, 11 vinç ve kurtarıcı da görev başında olacak. Metrobüs güzergahı boyunca da 33 iş makinası ortaya çıkabilecek olumsuzluklara müdahale için hazır bekleyecek. 

Haberin Devamı

AKOM İSTANBULLULARI TEDBİRLİ OLMAYA ÇAĞIRDI 

AKOM'dan yapılan açıklamada, tüm tedbirlerin alındığı, İstanbulluların soğuk hava ve muhtemel kar yağışı sebebiyle yaşanacak olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olması gerektiği hatırlatıldı.         

 

 

Meteoroloji'nin 5 günlük Hava Durumu raporuna göre de İstanbul'da cuma günü akşam saatlerinde başlaması beklenen kar yağışı 4 gün devam edecek.