Gazete Vatan Logo

Kaplan Yılı nedir, özellikleri? 2022 Çin takvimi Kaplan Yılı nasıl geçer, ne alama geliyor?

Çin'in başkenti Pekin'de geleneksel 12 Hayvanlı Ay Takvimi'ne göre 1 Şubat'tan itibaren 'Öküz Yılı' geride bırakılarak 'Kaplan Yılı'na girildi. Çin Yeni yılı bu yıl şubat ayının ilk haftasında kutlanacak. Bu yıl 1-3 Şubat tarihlerinde Çin'de 'Kaplan Yılı'nın gelişi kutlanacak. Peki, Kaplan Yılı nedir, 2022 Kaplan Yılı özellikleri nelerdir?

Kaplan Yılı nedir, özellikleri? 2022 Çin takvimi Kaplan Yılı nasıl geçer, ne alama geliyor?

Yeni Ay Yılı, başladı.  Çin Takviminde oldukça önemli olan bu yıl için kutlamalar 3 gün boyunca sürecek. Peki, Kaplan Yılı nedir, özellikleri? 2022 Çin takvimi Kaplan Yılı nasıl geçer, ne alama geliyor?

KAPLAN YILI NEDİR?

Çin Astrolojisi 2000 yıl öncesine Qin Hanedanlığına kadar dayanmaktadır. Efsaneye göre Çin hükümdarı tüm hayvanları “Büyük Yarış” için hanedanlığa davet eder. Saraya ilk kim varırsa hükümdarın takdirini kazanacaktır. Kaplan yarışı kazanacağından emindir ancak yarışı fare ve öküzden sonra üçüncü sırada tamamlar. Bu sebeple Kaplan yılında doğanlar rekabeti seven insanlardır. Cesaretleri ve hırslarıyla tanınırlar. Hırslı oldukları gibi inanılmaz derecede cömerttirler ve başka insanlara yardım etme aşkıyla yanıp tutuşurlar. Kaplanlar kazanmak isterler ancak aynı zamanda adaletin peşinde koşmaktan da vazgeçmezler.

KAPLAN YILI ÖZELLİKLERİ NELER, NE KADAR SÜRECEK?

Fare yılı (2020) hayatta kalmakla, Öküz yılı (2021) kendimizi yeni bir gerçekliğe bağlamakla ilgiliydi. Kaplan yılı ise büyük değişiklikler yapmakla ilgili olacak. Bu yıl risk alacağımız ve yeni maceralara çıkacağımız bir yıl olacak. Kendimiz ve diğer insanlar için yeniden heveslenmeye başlayacağız. Herkes heyecanlı olacak ve cömertlik hiç olmadığı kadar yüksek bir seviyede gözlemlenecek. Sosyal ilerleme kaydetmenin yeniden mümkün olduğunu hissedeceğiz.

Haberin Devamı

Çin’de Ay Yeni Yılı kutlamaları 15 gün sürüyor. Son gün Bahar Feneri Festivali düzenleniyor. Vietnam’da Tết Nguyên Đán adıyla kutlanan bayram bir hafta sürerken, Güney Kore'deki karşılığı Seollal üç gün sürüyor.

Yang, ailelerin bu günlerin her birinde sürekli olarak birbirleriyle zaman geçirdiklerini belirterek, “Yılın büyük bir bölümünde insanlar çalışmak için çok fazla zaman harcıyor ve sevdiklerini göremiyor. Ay Yeni Yılı, bu durumun değişebileceği tek zaman. İşte o zaman yaşlılara saygı gösterirsiniz ve bu en önemlisidir. Uzaktaki akrabalar bile gelir” diye konuştu.

KAPLAN YILI NEYİ TEMSİL EDİYOR, NASIL KUTLANIR?

Her Ay yılı, 12 zodyak hayvanından oluşan bir döngü ile temsil ediliyor. Bu yıl, 2010'dan beri ilk kez Kaplan Yılı oldu.

Haberin Devamı

Bu sene pandemi esnasındaki ikinci Ay Yeni Yılı kutlanıyor. Ancak, bu yıl bazı yüz yüze halk şenlikleri de yapılacak.

Yang, kötü ruhları uzak tutmanın başka bir yolunun da ışıkları açık bırakmak olduğunu vurgulayarak, gece boyunca insanların havai fişek atacağını söyledi.

Öte yandan Yang, Yeni Ay Yılını kutlamayanları, karşılaşabilecekleri her türlü şenliği öğrenmeye ve katılmaya teşvik etti:

“Birbirimiz hakkında ne kadar çok şey öğrenirsek, o kadar barış içinde yaşayabiliriz.”