Gazete Vatan Logo

Kapanma olacak mı? Cumartesi Pazar yine sokağa çıkma yasağı mı gelecek, yeniden tam kapanma olur mu?

Sokağa çıkma yasağı olacak mı, yeniden kapanma gelir mi? Koronavirüs vaka sayıları 70 bini aştı. Omicron varyantının bulaşıcılık hızının yüksek olması yeni yasaklar, kapanma ve kısıtlama tedbirleri iddialarının gündeme gelmesine neden oldu. Peki, yasaklar gelecek mi, kapanma olacak mı?

Kapanma olacak mı? Cumartesi Pazar yine sokağa çıkma yasağı mı gelecek, yeniden tam kapanma olur mu?

Kapanma olacak mı, yasaklar gelecek mi 2022? Koronavirüs vaka sayılarında 70 bine ulaşıldı. Vatandaşlar ise yeni yasakların gelip gelmeyeceğini sorgulama başladı. Kapanma olup olmayacağı sorgulanıyor. Sosyal medyada, kapanmaya yönelik iddialar artarak devam ederken gözler hükümet kanadına çevrildi. Peki, yeniden sokağa çıkma yasağı gelir mi, cumartesi pazar kapanma olur mu?

KAPANMA OLACAK MI?

Omicron varyantı nedeniyle yeniden pik yapan Covid -19 vaka sayılarının bu ay sonunda 100 bine dayanması bekleniyor.

Ülkeler peş peşe yeni tedbir kararlarını açıklarken Türkiye'de de yeni önlemlerin alınıp alınmayacağı merak ediliyor.

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre rakamların daha da yükselmesi halinde restoran, kafe, sinema ve tiyatroda yüzde 50 kapasite kuralının yeniden uygulanması ile okullarda yarıyıl tatilinin öne çekilmesi ve bir hafta uzatılması gündemde.

Okullardaki vaka sayıları takip edilecek. Vakaların çok artması halinde bulaşın kesilmesi için ocak ayı sonundaki iki haftalık ara tatilin öne çekilerek bir hafta uzatılması üzerinde duruluyor.

Haberin Devamı

Üniversitelerde birçok öğrencinin finaller nedeniyle hasta olduğu halde test yaptırmadığı ve bulaşın çok arttığı belirtiliyor. Finallerden sonra verilecek ara ile bu zincirin de kırılabileceği düşünülüyor.