Gazete Vatan Logo

Kafes’teki imza ilk kez incelenecek

Kafes Eylem Planı’nın eklerindeki imzaların Binbaşı Levent Bektaş’a ait olup olmadığının araştırılması için bilirkişi görevlendirilecek

Kafes’teki imza ilk kez incelenecek

Balyoz davasındaki delillerden 11 ve 17 nolu CD’lerin üzerindeki yazıların makineyle yazıldığının ortaya çıkmasının ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. ‘Kumpas’ iddialarını araştıran savcılık, gayrimüslimlere suikast bilgilerinin yer aldığı öne sürülen ‘Kafes Eylem Planı’ eklerindeki imzaların Binbaşı Levent Bektaş’a ait olup olmadığının araştırılması için imza örneklerinin mahkemeden istenmesine ve bilirkişi görevlendirmeye karar verdi.

İki çizgi tam aynı olamaz

Dava dosyasının eklerindeki belgelerde Binbaşı Levent Bektaş’a ait olduğu iddia edilen imzalar, daha önce avukatlar tarafından Adli Yargı Adalet Komisyonu bilirkişisi Jale Bafra’ya inceletilmişti. Bafra tarafından hazırlanan raporda, ‘Ek-A Görev Bölümü’ başlıklı iki sayfanın altındaki imza ile ‘Ek-B Psikolojik Harekat Kampanya Kontrol Formu’ başlıklı 4 sayfalık belgenin altındaki imzanın, birinin diğerinden bilgisayar ortamında uygun programlar kullanılarak türetilmiş sahte imza olduğunu belirtmişti. Bafra, “İnceleme konusu imzaların bu kısımların dışında kalan orta bölümü ise tam olarak aynıdır. Kural olarak bir kişinin iki imzasının üst üste çakışması mümkün değildir. Çünkü hiç kimse bir çizgiyi dahi iki defa aynı şekilde atamaz. Bu nedenle de üst üste çakışan imzalar kopya ya da nakil imzalardır” dedi. Ama bu rapor, o dönem davaya bakan mahkemeler tarafından kabul edilmemişti.

Haberin Devamı

Bektaş müşteki

Başbakanın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın 24 Aralık 2013 tarihinde “Milli orduya kumpas kuruldu” açıklaması sonrasında Genelkurmay Başkanlığı tarafından suç duyurusunda bulununca savcılık ilk olarak Poyrazköy davası sanığı Levent Bektaş’ın ifadesini aldı. Bektaş müşteki sıfatıyla verdiği ifade sözkonusu imzanın kendisine ait olmadığını belirterek gerekli incelemenin yapılmasını istedi. Savcılık bu talebi kabul etti. Poyrazköy davasına bakan İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nden imza örneklerini isteyecek olan savcılık, bir bilirkişi belirleyip imzaların Bektaş’a ait olup olmadığının araştırılmasını isteyecek.

Gelişmeyi VATAN’a değerlendiren Bektaş’ın avukatı Hüseyin Ersöz, “Bir kişinin aynı imzayı iki kez atması mümkün değildir. Oysa ki Kafes Planı altındaki imzaların aynı olduğu yönünde bilimsel bir tespit bulunmaktadır. Bu tespit karşısında söz konusu imzaların sahte olduğu açıktır” dedi.

Haberin Devamı

‘Makine imzası’ tespiti üzerine suç duyurusu

Balyoz davasında Oraj, Suga ve Çarşaf gibi eylem planlarının bulunduğu 11 ve 17 nolu CD’lerin üzerindeki yazıların sanık Süha Tanyeri’ye ait olmadığının ortaya çıkmasının ardından, avukat Hüseyin Ersöz şu kişiler için suç duyurusunda bulundu: Kapatılan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, hakimler Ali Efendi Peksak, Murat Üründü, Aytekin Özanlı, imza incelemesi yapan kolluk ve bu CD’leri savcılığa teslim eden Mehmet Baransu ile CD’ler üzerindeki el yazılarının Tanyeri’ye ait olduğuna dair köşe yazısını kaleme alan Emrullah Uslu.