Gazete Vatan Logo

Kabine Toplantısı bitti mi? Kabine Toplantısı’nda hangi kararlar alındı? Kabine Toplantısı sonuçları…

Kabine toplantısı kararları merak ediliyor. Vatandaşlar arama motorları aracılığıyla Kabine Toplantısı bitti mi, sorusuna yanıt arıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunuyor. 

Kabine Toplantısı bitti mi? Kabine Toplantısı’nda hangi kararlar alındı? Kabine Toplantısı sonuçları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de 16.35'te başlayan Kabine Toplantısı sona erdi. 2 saat 45 dakika süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor. Kur Korumalı TL mevduata ilginin arttığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Korumalı mevduata katılım 163 milyar liraya ulaştı." ifadelerini kullanırken vatandaşlar, kabine toplantısı kararları için arama motorlarına yöneldi.

KABİNE TOPLANTISI KARARLARI ve SONUÇLARI

"KUR KORUMALI TÜRK LİRASI MEVDUATINA KATILIM 163 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI"

Belli kesimlerin oluşturduğu suni panik etkisiyle döviz kurunun etkisiyle bazı şeylere şahit olduk. Dengesizlik hali devam ettikçe tedbir paketiyle panik havasını dağıttık. Her şey bitip kur yeniden dengeye oturduğu zaman görüldü ki ortaya sert çıkışı gerektirecek bir neden yok. Kur korumalı Türk Lirası mevduatına ciddi ilgi var. Korumalı mevduata katılım 163 milyar liraya ulaştı.

"VATANDAŞLARIMIZI DÖVİZDEN KENDİ PARAMIZA GEÇMEYE DAVET EDİYORUZ"

Yastık altındaki altınları ekomiye kazandırma çabalarımız sürüyor. Finansal istikar ve güveni temin için sermaye artırımını teşfvik ettiğimiz bankaların kredi tahsisi ve izlemesini uluslararası sistemlerle yapabilmelerini sağlayacak bir alt yapı kurduk. Vatandaşlarımızı, kurumlarımızı dövizden kendi paramıza geçmeye davet ediyoruz.

Haberin Devamı

DOĞAL VE ELEKTRİK ZAMMI AÇIKLAMASI

Yılbaşından itibaren doğalgaz, elektrikte fiyat artışı mümkün olabilecek en alt seviyede yapıldı. Devlet bu konuda fedakarlığını sürdürüyor.

Aşı geliştirme ve üretme konusundaki çalışmalarda Türkiye dünyanın önde gelen merkezlerinden biri haline gelecek. Bu son dalganın koronavirüsü geriletmesini umuyoruz.

Yeni varyantta maske kullanımının etkin sonuçları verdiği bilinmekte. Salgınla birlikte odak değiştiren sağlık sistemimizi vatandaşlarımıza daha etkin hizmet şekilde geliştirmeye yöneleceğiz.

Vatandaşlarımızdan gelen serzenişleri biliyoruz. Milletimiz müsterih olsun. Bugün de yarın da ülkemiz insanlarının çözülmedik sorunlarını bırakmayacağız.

AFGANİSTAN'A İYİLİK TRENİ

Haberin Devamı

Afganistan'da yaşanan sıkıntılara bigane kalmıyoruz. AFAD koordinasyonunda 10 sivil toplum kuruluşu desteğiyle 700 ton gıda, giyim, sağlık ürünleri taşıyan bir iyilik treni göndermeye hazırlanıyoruz. İmkanı olan vatandaşlarımızı bu iyilik trenine yardım göndermelerini istiyoruz."