Gazete Vatan Logo

Kabataş görüntüleri için kim ne dedi?

Kabataş görüntüleri için kim ne dedi?

‘Kandırıldım, ayıp Zehra Hanım’a ait!’

Zehra Develioğlu ile röportaj yapıp morlukları gördüğünü yazan Balçiçek İlter, twitter’dan kendini savundu: “Kabataş görüntülerini izledim. Ayıp bana ait değil, ‘Kadının beyanı esastır’ diyerek dinlediğim Zehra Hanım’a aittir, açıklama yapmak zorundadır! Bu arada bu akşama kadar hiç görüntü izlemedim, izlediğimi de hiç iddia etmedim, beni başkalarıyla karıştırmayın, arşivler yazılanlar ortada!” İlter ayrıca “Kabataş’ı, nasıl yanıltıldığımı, özrümü yarın (bugün) Türkiye’de yazacağım, hiç merak etmeyin” dedi.


‘Zehra Hanım konuşmalı’

Zehra Develioğlu’yla görüşen bir diğer Star yazarı Halime Kökçe Twitter’da Kabataş’ın Gezi Parkı eylemleri sırasında görüntülerdeki kadar sakin olmadığını belirtirken, “Zehra hanım Kabataş’ta yaşadıklarını bize kendisi anlattı. Olayla ilgili kanaatim Zehra hanımın anlattıklarına dayanıyor. Hala da aynı kanaatteyim. Görüntü izlediğimi hiç söylemedim. Adli yönüyle de ilgilenmedim. Ama şu an itibariyle Zehra hanım çıkıp konuşmalıdır” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’A...

‘Yalanın ortaya çıktı, özür dile’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüntülerin ardından yazılı açıklama yaptı: Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ı sert bir dille eleştirerek, şunları söyledi: “Erdoğan Meclis’te, kucağında çocuğu bulunan örtülü bir hanımın İstanbul Kabataş’ta, Başbakanlık Ofisi’nin yakınında saldırıya uğradığını, yerlerde süründürüldüğünü, taciz edildiğini öne sürdü. Başbakan kanıtsız olmasına rağmen, aynı yalanı, kışkırtıcı tavrını bir süre daha sürdürdü. Ama, ortaya suçlamasını doğrulayan herhangi bir şey koyamadı. Aradan 8 aydan fazla bir zaman geçtikten sonra Kanal D o günün görüntülerini yayınlayarak, Başbakan’ın yalan söylediğini dosta düşmana gösterdi. Yani Erdoğan bir kez daha suçüstü yakalanmış oldu. Çünkü, bu gök kubbenin altında hiçbir şey gizli kalmaz.”

‘Başbakan’a sorun’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yayınlanan görüntülerle ilgili değerlendirme yapmayacağını söyleyerek, “İzlemedim. Olayın üzerinde epey zaman geçti. Bunlar medyada yer alacak şeyler. Okuyanlar farklı farklı değerlendirebilir. Bana sorulacak şeyler değil. Başbakan’a sorun o zaman. İddia onunsa bu konuda ne düşündüğünü ise kendisine sorulur” şeklinde konuştu.

Erdoğan ne demişti?

Başbakan Erdoğan, olayı hem grup toplantısı hem de mitinglerde “Benim başörtülü bacıma saldırdılar” diyerek şöyle anlatmıştı: “Bu olaylarda bile çok önemli bir yakınımın gelinini, benim başörtülü bacımı Başbakanlık ofisimin yanında, yerlerde süründürdüler, kendisini çocuğunu taciz ettiler.”

ESKİ SAVCISI KONUŞTU

‘Asıl olay o görüntüden sonra’

Develioğlu’nun soruşturmasının savcısının değiştiği ortaya çıktı. Soruşturmayı yürüten Özel Soruşturma Bürosu’na bağlı Savcı Rasim Işıkaltın’ın, bu bürodaki görevinden alınmasıyla birlikte dosyaya artık Savcı Mehmet Akıllı bakacak. Akıllı’nın önümüzdeki hafta emniyet görevlilerinden dosyayla ilgili bilgi alacağı öğrenildi. Eski Savcı Işıkaltın, ortaya çıkan görüntülerle ilgili ilk kez konuştu ve “Zaten olay ondan sonra başlıyor. O ana kadar herhangi bir müdahale söz konusu değil. O görüntü olay anından öncesine denk gelen görüntülerdir” dedi. (ELİF ALTIN / VATAN)

Haberin Devamı