Gazete Vatan Logo

Jahrein kimdir, ne dedi? Jahrein Mahmut Ustaosmanoğlu ne tweet attı?

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölüm haberinin ardından sosyal medya fenomeni Jahrein'in attığı bir tweet ile gündeme geldi. Peki, Jahrein kimdir, ne dedi? Jahrein Mahmut Ustaosmanoğlu ne tweet attı?

Jahrein kimdir, ne dedi? Jahrein Mahmut Ustaosmanoğlu ne tweet attı?

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, dün gece tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sevgili şeyhimiz Mahmut Efendi Hazretlerimiz Hakk'a yürümüş ahirete irtihal etmiştir. Cümle ümmet-i Muhammed'in başı sağ olsun" ifadeleri yer aldı. Sosyal medya fenomeni Jahrein'in yaptığı bir paylaşım ise gündem oldu.

Jahrein Mahmut Ustaosmanoğlu ne tweet attı, ne dedi?

Fenomenin "Azrail'e iki tokat atıp yollayamamış mı?" paylaşımına, sosyal medya kullanıcılarından tepki yağdı.

İsmailağa liderinin vefatı sevenlerini üzerken, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere birçok siyasi isim de başsağlığı mesajı paylaştı. Sosyal medya fenomeni Jahrein'in yaptığı bir paylaşım ise gündem yarattı. Ustaosmanoğlu'nun vefat haberini alıntılayan Jahrein, tweet'ine "Azrail'e iki tokat atıp yollayamamış mı?" ifadelerini yazdı.

Jahrein kimdir?

Gerçek adı Ahmet Sonuç olan yayıncı Twitch’te Jahrein mahlasını kullanıyor. 1988 İstanbul doğumlu olan Jahrein, okul yıllarının ardından Polonya’ya yerleşmiş ve bir süre burada kalmıştı. Youtube yayıncılığının popüler olmaya başladığı dönemlerde önce Youtube’a ardından da Twitch’e içerik üretmeye başlayan Jahrein bir süredir Twitch uygulamasının Türkiye’de en fazla izleyiciye ulaşan hesapları arasında bulunuyor.

Haberin Devamı