Gazete Vatan Logo

İşte şehit askerlerin isimleri!

Genelkurmay Başkanlığı açıkladı

İşte hain saldırıda şehit olan askerlerin kimlikleri

1.Uzm.J.I.Kad.Çvş. Gökhan Yıldırım (2006-709) (Adana/Ceyhan)

2.J.Uzm.Çvş. Mustafa Güney (2009-309) (Adana/Yüreğir)

3.J.Uzm.Onb. Fahrettin Aksu (2009-586) (Hatay/Kırıkhan)

4.J.Komd.Çvş. Mehmet Kaz (Gaziantep/Nizip)



5.J.Komd.Çvş. Emrah Eker (Giresun/Dereli)

6.J.Komd.Çvş. Necmettin Torun (Samsun/Alaçam)

7.J.Komd.Çvş. Ufuk Başarı (Konya)

8.J.Komd.Çvş Noyan Aydın (Zonguldak/Ereğli)

9.J.Komd.Onb. Aykut Delimehmetoğlu (Bursa /İnegöl)

10.J.Komd.Er. Barış Çiçekdağı (Gaziantep)

11.J.Komd.Er. Vefa Çelik (Ağrı)

12.J.Komd Er. Ethem Okkay (Şanlıurfa/Payamlı)

13.J.Komd.Er. Gökhan Kaplan (Tekirdağ/Şarköy)

Saldırıda yaralanan ve Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altında olan askerlerin isimleri ise şöyle:

Jandarma Uzman Onbaşı Regaip Özdemir (Trabzon/Araklı/İstanbul)(Ağır yaralı GATA)

Jandarma Uzman Onbaşı Erdem Yıldız (Kars/Arpaçay) (Ağır yaralı GATA)

Jandarma Uzman Çavuş Abdulvahap Turan (Adıyaman)

Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Önder (Afyon)

Jandarma Uzman Onbaşı Aşkın Özel (Karaman/Burdur)

Jandarma Komando Er Ahmet Eroğlu (Tokat/İstanbul)

Jandarma Komando Er Faruk Kılıç (Şanlıurfa)

KONYA

DİYARBAKIR’ın Silvan İlçesi kırsalında arazi taraması sırasında terör örgütü PKK tarafından kurulan pusuda şehit olan 13 askerden 24 yaşındaki Er Ufuk Başarı’nın baba ocağı Konya’nın Doğanhisar İlçesi’ne bağlı Başköy Beldesi’ne ateş düştü.

Doğanhisar Garnizon Komutanlığı’na bağlı askeri heyet şehit er Başarı’nın baba evine giderek acı haberi verdi. Oğlunun şehit olduğunu duyan 1 çocuk babası 60 yaşındaki İsa Başarı ve eşi sinir krizi geçirdi. Şehit Başarı’nın Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi olduğu, okulu nedeniyle tecilli olarak vatani görevini yerine getirdiği öğrenildi.

BURSA

PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Er Aykut Delimehmetoğlu’nun Bursa İnegöl’deki baba ocağı ateş düştü.

İnegöl Jandarma Bölük Komutanlığı’ndan bir heyet, beraberinde sağlık ekipleri ile birlikte Er Aykut Delimehmetoğlu’nun İnegöl Süleymani Mahallesi’nde oturan aileye acı haberi verdi. 5 aylık asker olan Delimehmetoğlu’nun 2 ay önce dağıtımının Diyarbakır’daki pusuya düşürülen birliğe çıktığı belirtildi. Baba Beytullah Delimehmetoğlu ve ailesi çocuklarının şehit haberiyle yıkıldı. Acı haberi duyan yakınları şehit evine taziye ziyaretinde bulundu.

"BİR ŞAFAKTIM ASKERİN DUVARINDA"

Oğlunun şehit olduğunui öğrenen Gülnur Delimehmetoğlu fenalaşınca ambulans ile Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Evlerine astıkları Türk bayrağı ile taziyeleri kabul eden aile, çocuklarını yarın son yolculuğuna doğum yerleri olan Ankara’nın Çubuk İlçesi’nde düzenlenecek askeri tören ile uğurlayacak.

Şehit onbaşı Aykut Delimehmetoğlu’ndan geriye ise bir sosyal paylaşım sitesinde 29 Mayıs tarihinde yazdığı şu satırlar kaldı:

"Bir şafaktım, askerin duvarında, bir takvim yaprağında. Geri kalan, umut rakamları oldum."

ERZİNCAN

DİYARBAKIR’da teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden birinin de Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu (26) olduğu belirlendi. Evli ve altı aylık bir kız çocuğu olan şehidin baba ocağına ateş düştü. Akşam saatlerinde olayı haber alan annesi fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır da aileye taziye ziyaretinde bulunarak, şehidin abisi Nizamettin Aksu ile bir sure görüştü.

Lice İlçesi’nde geçen Cumartesi günü kaçırılan 2 asker ve 1 sağlık görevlisinin kurtarılması için başlatılan operasyon kapsamında Silvan Jandarma Taktik Komando Alay Komutanlığı bağlı bir birlik, arama tarama faaliyetinde bulunurken, Diyarbakır’ın Kulp-Hazro-Silvan üçgeninde bulunan Silvan İlçesine bağlı Bayrambaşı Beldesi Reşan Deresi mevkiinde, dün saat 14.45 sıralarında PKK’lı terörist grubu tarafından pusuya düşürüldü. Saldırıda 3 uzman erbaş, 10 er olmak üzere 13 asker şehit düştü. Çatışmada 2’si ağır 7 asker de yaralandı. Şehit olan askerlerin kimlik bilgileri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, şehitlerden birinin 26 yaşındaki Erzincanlı Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu olduğu öğrenildi. Bir buçuk yıllık evli ve 6 aylık kız çocuğu bulunan şehit uzman çavuşun İnönü Mahallesi 23’ncü Sokak Numara 49’da oturan ağabeyi Nizamettin Aksu’ya ulaşan haber sonrası Çayırlı İlçesi Yazıkaya Köyü’ndeki anne Şükran Aksu ve yakınları da Erzincan’a geldi.

İKİ YIL ÖNCE BABASINI KAYBETTİ

Uzun süre sağlıklı bilgi almaya çalışan Aksu ailesi Diyarbakır’dan gelen telefon üzerine gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Şükran Aksu rahatsızlanınca eve çağrılan ambulansa Erzincan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır da aileyi ziyaret ederek şehidin ağabeyi Nizamettin Demir ve yakınlarıyla görüştü. Terörist saldırıda şehit düşen Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu’nun 3 yıldır Diyarbakır’da görev yaptığı, bir buçuk yıl önce Hacer Aksu ile evlendiği ve Damla isminde 6 aylık bir kız çocuğu olduğu bildirildi. 4’ü kız toplam 10 kardeşin en küçüğü olan şehit Fahrettin Aksu’nun 2 yıl öncede babasını kaybettiği öğrenildi.

GAZİANTEP

DİYARBAKIR’ın Silvan İlçesi kırsalındaki ormanlık alanda arazi taraması sırasında PKK’lı teröristlerle çatışmada şehit olan 13 askerden, Gaziantepli olan Komando Çavuş Mehmet Kaz ile Komando Er Barış Çiçekdağı’nın evlerine ateş düştü. Terhisine 35 gün kala şehit düşen Mehmet Kaz, 45 gün önce izinli olarak Nizip İlçesi’ne gelmiş ve yakınlarıyla 15 gün geçirmişti. 4 aylık asker Barış Çiçekdağı’nın babası Halil Çiçekdağı da "Oğlumla en son 2 gün önce telefonla görüştüm. Bana operasyona çıkacağını söyledi. Kader, ne diyeyim yiğidime? Ciğerim yandı" dedi.

Jandarma Komando Er 20 yaşındaki Barış Çiçekdağı’nın şehit olduğu haberi, bugün sabah saatlerinde Gaziantep kent merekezindeki 75’inci Yıl Mahallesi’ndeki evine giden askeri yetkililer tarafından ailesine bildirildi. Sağlık görevlilerinin eşliğinde acı haberi alan şehit annesi Havva ve babası Halil Çiçekdağı gözyaşlarına boğulurken, yakınları da şehit evine akın etti.

2’si erkek, 1’i kız 3 kardeşin en büyüğü olan Barış Çiçekdağı’nın Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın tarafından teselli edilen babası Halil Çiçekdağı, "Oğlumla en son 2 gün önce telefonla görüştüm. Bana operasyona çıkacağını söyledi. Kader, ne diyeyim yiğidime? Ciğerim yandı" dedi. Çiçekdağı’nın bir yakını ise operasyonu duyunca Diyarbakır’da görevli tanıdıkları bir uzman çavuşu aradıklarını ancak onun da yaralı olduğunu öğrendiklerini belirterek, "Barış hakkında bilgi alamadık. Sabah saat 04.00 sıralarında askerler gelip kapıyı çaldı. Acı haberi verdi" diye konuştu.

Şehit evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, bazı şehit yakınları ise "Çekin de teröristleri sevindirin" diyerek gazetecilere tepki gösterdi.

’BAYRAK ŞEREFTİR, ŞEREFSİZ NE BİLSİN?’

Şehit er Barış Çiçekdağı’nın sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasındaki duvarında 26 Haziran’da ’Diyarbakır Silvan 1. Taktik Komando Alayı. Şafak atarsa 333’ diye yazdığı, ardından Türk bayrağı fotoğrafında ’Bayrak şereftir, şerefsiz ne bilsin’ sözlerini paylaştığı, 8 Mayıs’taki ’Komandonun acı sözleri’ başlıklı video paylaştığı görüldü.

Şehidin videosundaki ’Tek tek sorulacak bu hesaplar aziz şehitlerimiz için/Günahsız yavrulara kıydınız söyleyin niçin?’ sözleri ise okuyanların yüreğini yaktı.

TERHİSİNE 35 GÜN KALMIŞTI

Aslen Nizip İlçesi nüfusuna kayıtlı olan ve babası Doğan Kaz, TIR şoförlüğü yaptığı için İstanbul’da yaşayan 21 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz’ın terhisine ise 35 gün kalmıştı. 45 gün önce izinli olarak dedesi Mehmet Kaz’ın yaşadığı Nizip’in Fevzi Paşa Mahallesi Barak Sokak adresindeki yakınlarıyla 15 gün geçiren şehit Mehmet Kaz, askere gitmeden ailesine maddi destek için marangoz yanında çalışıyordu.

3 kız kardeşin ağabeyi olan Mehmet Kaz’ın şehit olduğu haberini Hollanda’da alan baba Doğan Kaz, çalıştığı firma tarafından uçakla Türkiye’ye gönderildi. Oğlunun şehit olduğu haberi İstanbul’da verilen anne İslim Kaz da Gaziantep’e gelmek için yola çıktı.
Acı haberi Nizip Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu’ndan alan dayı Ahmet Bağcı bayıldı. Amca Cuma Kaz ise, "En son 45 gün önce izinli olarak geldiğinde görüşmüştük. Vatan sağ olsun" dedi.
Komando Çavuş Mehmet Kaz ile Komando Er Barış Çiçekdağı’nın cenazeleri, Gaziantep’te düzenlenecek askeri törenlerin ardından toprağa verilecek.

Facebook’da ’Komandonun acı sözleri’

ŞEHİT Komando Er Barış Çiçekdağı’nın sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasındaki duvarında 8 Mayıs’ta paylaştığı ’Komandonun acı sözleri’ başlıklı videoda yer alan şiirin sözleri şöyle:

Güneş bu diyardan bir başka doğar
Komando bu düşmanı çelik pençesi ile boğar
Gururlanın ey analar sevinin ey bacılar her Türk
Her Türk asker doğar
Binlerce cana kıyıldı acısı yüreğimizde sönmez
Komandonun andı bu, hesabı sorulmazsa gülmez
Duyun ey hainler, duyun ey düşmanlar, şehitler
Şehitler ölmez vatan bölünmez
Tek tek sorulacak bu hesaplar şehitlerimiz için
Günahsız yavrulara kıydınız söyleyin niçin?
Hain dilleriniz varmıyor söylemeye
Siz söyleyin komandolar Her şey
Her şey vatan için
İşte komandolar işte hepsi burada
Ürkekliğe yer yok yüreğimizde korkuya elveda
Bin canım olsa bin kez veririm yoluna vatan
Vatan sana canım feda.

ŞANLIURFA

DİYARBAKIR’ın Silvan İlçesi kırsal kesiminde teröristlerce şehit edilen askerlerden 22 yaşındaki Jandarma Komando Er Ethem Okkay’ın evinde Kürtçe ağıtlar yükseldi. Şehit erin ablası İslim Kaya, Kürtçe "Sana kurban olayım kardeşim" diye ağıt yaktı. Yakınları ise, "Artık kardeş kardeşi vurmasın. Biz barış istiyoruz" dedi.

Silvan’da şehit düşen Jandarma Er Ethem Okkay’ın Şanlıurfa Eyyüpkent Mahallesi’ndeki baba ocağına acı haber ulaşınca Kürtçe ağıtlar yükseldi. 1 yaşındayken babası Fevzi’yi kaybettiği için dedesi Selman’ın nüfusuna kaydedilen şehit er Ethem Okkay’ın acı haberi, gece 02.30 sıralarında eve gelen subaylar tarafından verildi. Haber üzerine baygınlık geçiren ve komşularının sakinleştirmeye çalıştığı ablası İslim Kaya, acı haberi telefonla İzmir’e tarım işçisi olarak domates toplamaya giden anne Halime Okkay ile ağabeyi Hasan Okkay’a bildirdi.

"BU KAN DURSUN"

Kürtçe ağıtların yükseldiği mevsimlik tarım işçisi şehit evinde toplanan kadınlar, "Artık kardeş kardeşi vuruyor. Biz barış istiyoruz. Yeter artık bu kan dursun" dedi.
Maddi durumları kötü olan şehit erin ailesinin yaşadığı evin sıvasız olduğu dikkati çekti. Şehit erin dedesi Selman Okkay’ın da, oğlu Fevzi’nin ölümünden 3 yıl sonra hayatını kaybettiği öğrenildi. Şehit erin cenazesinin, Suruç İlçesi’ne bağlı Olukluyani Köyü’nde toprağa verilecek.

HATAY

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Fahrettin Aksu’nun Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki kayınpederinin evinde yas var.

Kırıkhanlı Hacer ile internetten tanışan ve kaçarak evlenen Fahrettin Aksu’nun, 15 gün sonra eşi Hacer ve 6 aylık kızları Damla’yı da alarak barışmak için geleceği Menderes Mahallesi’ndeki kayınpederinin evine şehit haberi geldi.

Kayınvalide İsmihan Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının yaklaşık iki yıl önce internetten tanıştığı Fahrettin Aksu ile kaçarak evlendiğini söyledi.

Kızıyla ve damadıyla sadece internetten ve telefonla görüştüğünü, yüz yüze bir araya gelmediklerini ifade eden kayınvalide Doğan, "Damadım telefonla konuştuğum kadarıyla çok iyi bir insandı. Kızımla kaçarak evlenmelerinin ardından
beni arayarak özür diledi. ’İzninizi almadan bir iş yaptık bizi af edin’ dedi. Damadım, kızım ve torunum 15 gün sonra Kırıkhan’a gelecekti. Onlarla kucaklaşıp barışacaktık. Ancak evimize damadımın şehit haberi geldi. Çok üzgünüz" diye konuştu.

Fransa’da çalışan ve 2 gün önce bir aylık izin için Kırıkhan’daki evine gelen kayınpeder Cemal Doğan da, kızı ve damadıyla, kaçarak evlenmelerinin ardından görüşmediğini, torunu Damla’yı da internetten gördüğünü söyledi.

Çok üzgün olduğunu belirten kayınpeder Doğan, damadının cenaze törenine katılacağını söyledi.

Doğan ailesine ziyaret eden Kaymakam Fecri Fikret Çelik, Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman, Emniyet Müdürü Ahmet Korkmaz, başsağlığı dileğinde bulundu.

Kaymakam Çelik, kayınpeder Doğan’ın damadı Aksu’nun cenazesinin baba ocağı Erzincan’da toprağa verilmesini istediğini kaydetti.

GİRESUN

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan Giresunlu Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker’in (22) terhisine 20 gün kaldığı öğrenildi.

Eker’in, Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal beldesi Şıhlar Mahallesi’nde bulunan evinde büyük acı yaşanıyor. Beldede, Eker’in şehit olduğunun duyulması üzerine, şehidin evinde ve beldedeki tüm ev, iş yerleri ile sokaklara Türk Bayrağı asıldı.

Eker’in annesi Medine Eker, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ben oğlumu büyüttüm, asker eyledim. Teröristlere karşı oğlumu şehit verdim. Oğlum bir daha büyüsün kalksın, bayrağımızın altında oğlumu şehit ermeye razıyım. Vatan sağ olsun" dedi.

Şehit Jandarma Çavuş Eker’in amcasının oğlu Adnan Eker ise dün Diyarbakır’daki terör saldırısını öğrenmelerinin ardından Emrah Eker’e ulaşmaya çalışmalarına rağmen kendisinden haber alamadıklarını, gece geç saatlerde Giresun
Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanlığındaki askeri yetkililerin ambulans eşliğinde gelerek aileye acı haberi verdiğini söyledi.

Eker, şehit Eker’in Emrullah, Çiçek ile Melahat Eker olmak üzere 3 kardeşi bulunduğunu belirterek, "Emrah’ın komando olma isteği hep vardı. Hatta askerde kalmak istiyordu ama ailesi bunu istemediği için vazgeçmişti. Son derece dürüst ve sosyal bir insandı. Hepimiz çok üzgünüz" diye konuştu.

ŞEHİT ASKERİN MESAJI

Öte yandan, şehit Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker, bundan 90 gün önce bir sosyal paylaşım sitesinde duvarında şunları paylaşmıştı:

"Doğudaki askerin batıdaki askere seslenişi. Sen beklersin çarşı izni. Ben beklerim operasyon tarihi. Sen çarşıda eda seda peşinde. Ben dağlarda Kanascı Leyla peşinde. Sen kan gördün mü bayılan, ben yaralı arkadaşımı sırtımda taşıyan. Senin anan bekler tezkereni. Benim anam bekler kanlı haberimi. Burası şafak 90 deyip de nöbetten düşenlerin yeri değil. Şafak doğan güneş deyip de şehit düşenlerin yeri. Burası Doğu, teröristlerin yuvası. Burada hata bir kere yapılır kanla canla ödenir."

ZONGULDAK

DİYARBAKIR’ın Silvan İlçesi kırsalında PKK’lı teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen 13 askerden 23 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın’ın Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ndeki baba evine ateş düştü. 7 aylık askerken şehit düşen Noyan Aydın’ın 2 ay önce izin alarak kan kanseri (lösemi) olan kuzeni 33 yaşındaki Ömer Aydın’ın sağlığına kavuşabilmesi için kemik iliği verdiği, kuzeninin ise geçen perşembe günü tüm çabalara karşın yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Eşini, oğlu Noyan’ı dünyaya getirdikten 6 ay sonra kaybeden ve Ereğli’ye bağlı Dedeler Köyü Çatalovası Mahallesi’ndeki evlerinde yalnız yaşayan 3 çocuk annesi 50 yaşındaki Ayşe Aydın’a acı haberi bu sabaha karşı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Özkul ile Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’ndan 2 rütbeli asker verdi.

20 TEMMUZ’DA ASKER KIYAFETLİ FOTOĞRAFINI GÖNDERECEKTİ

Oğlunun şehit olduğu haberini alan Ayşe Aydın, ağıtlar yaktı. Anne Aydın, "Noyan’ım ölmüş. Yavrum ben sana doyamadım. Ben seni Diyarbakır’da şehit olasın diye mi gönderdim? Tatlı yavrum. Dağlarda mı öldün, askerim benim. O dağlara kurban gittin. Ben sana 5 parmağa kıyamadım. Ben senin dönmeyeceğini biliyordum. Asker kıyafetli fotoğraflarını istedim. Bana ’20 Temmuz’da göndereceğim anneciğim’ dedin. Sivil de çektirdiğin fotoğrafı büyüttürdüm oğlum" diyerek ağıt yaktı.

Acı haberi duyan yakınları ise sabahın ilk ışıklarıyla birlikte şehidin evine akın etti. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan şehit annesi Ayşe Aydın için evinin önünde 112 Acil Servis ambulansı hazır tutuldu. Babası İsmail Aydın’ın öldüğünde henüz 6 aylık olan ve 3 kardeşin en küçüğü Noyan Aydın’ın oturduğu eve ve mahallenin girişine Türk bayrakları asıldı.

KUZENİNE İLİĞİNİ VERMİŞ

Yardımsever, cana yakın ve hayat dolu birisi olarak tanınan şehit Noyan’ın 60 gün önce askerden izin alarak aynı mahallede oturan lösemi hastası kuzeni, 3 çocuk babası 33 yaşındaki Ömer Aydın’ın sağlığına kavuşabilmesi için Gebze Anadolu Sağlık Merkezi’nde kemik iliğini verdiği ve kuzeninin aynı hastalıktan 8 gün önce 7 Temmuz’da hayatını kaybettiği öğrenildi.

Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal ve Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da şehitin evine gelerek anne Ayşe Aydın’a başsağlığı diledi. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, şehit Noyan Aydın’ın evinin önünde tüm şehitler anısına dua etti.

Şehitin dayısı 44 yaşındaki Mustafa Temel, yeğeni ile 4 gün önce telefonla görüştüklerini belirterek, "Morali gayet iyiydi. Dağlarda olduğunu söylemişti. Daha fazla birşey konuşmadık" dedi.

Kuzeni 31 yaşındaki Temel Aydın ise Noyan’ın çok iyi bir insan olduğunu ağabeyi Ömer’e ilik verdiğini söyledi. Temel Aydın, "Noyan ile ağabeyim Ömer çok iyi kuzendiler. Birbirleriyle çok iyi anlaşıyorlardı. Ağabeyime uygun ilik gerekiyordu. Onun iliği agabeyime uygundu. Operasyonla iliğini verdi ama ağabeyim geçen perşembe günü öldü. Noyan da ağabeyim Ömer’in ölümünden 2 gün sonra beni arayarak başsağlığı diledi. Dağda olduklarını ve geç öğrendiğini söylemişti. Şimdi o şehit düştü. Çok üzgünüm. Başımız sağolsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFTAKİ ANILAR

Ereğli Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı, aynı zamanda CHP Zonguldak Milletvekili aday adayı olan Dr. Recep Erdoğan, hastası olan şehidin annesi Ayşe Aydın’ı 26 Eylül 2010’da evinde ziyaret ettiğini söyledi. O zaman Noyan’ın henüz askere gitmediğini ve evde yufka açarken gördüğünü belirten Dr. Erdoğan, kendisinden oklavayı alarak gözleme açtığını ve çektiği fotoğrafla bu anı ölümsüzleştirdiğini anlattı.
Dr. Recep Erdoğan, şehitten şimdi bu fotoğrafın hatıra kaldığını sözlerine ekledi.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Şehit Noyan Aydın’ın cenazesinin bugün akşam saatlerinde kente gelmesi bekleniyor. Ereğli’de yarın yapılacak cenaze töreninin ardından Noyan’ın cenazesi öğle namazından sonra köyündeki aile mezarlığında toprağa verilmesi bekleniyor.

SAMSUN

DİYARBAKIR’ın Silvan İlçesi kırsalında dün PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 13 askerden 20 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Necmettin Torun’un, Samsun’un Alaçam İlçesi’ndeki evinde yas var. 6 aylık asker olan Torun’un babası 44 yaşındaki Şükrü Torun, 3 gün önce oğluyla telefonda konuştuğunu belirterek, "Bizim yüreğimiz yandı. Başkalarının yanmasın. Söylenecek bir şey yok. Vatan sağ olsun. Operasyona gideceklerini söyleyip ’Hakkınızı helal edin’ dedi. Ama bunu hiç düşünmemiştim" dedi. Anne 42 yaşındaki Satu Tosun ise "Oğlum beni yaktın" diyerek ağıt yakıp gözyaşı döktü.

Komando Çavuş Necmettin Torun’un şehit olduğu haberini askeri yetkililer, Alaçam İlçesi’ne bağlı Yoğunpelit Köyü’nde oturan ailesine bu sabaha karşı verdi. Acı haberi alan Tosun Ailesi, gözyaşlarına boğuldu. 5 çocuk babası olan çiftçi Şükrü Tosun, oğlunun Rize’de 2 yıllık Meslek Yüksekokulu’nun Muhasebe Bölümü’nü bitirdiğini söyleyerek, "Bizim yüreğimiz yandı. Başkalarının yanmasın. Söylenecek bir şey yok. Vatan sağ olsun. 3 gün önce oğlumla telefonda konuştum. Karakollarına saldırı olduğunu 3 kişinin yaralandığını söyledi. Kendilerinin de operasyona gideceğini anlatıp, ’Hakkınızı helal edin’ dedi. Ama bunu hiç düşünmemiştim" diyerek ağladı.

Sinir krizi geçiren anne Satu Tosun ise "Oğlum beni yaktın" diye feryat etti. Şehit Komando Çavuş Necmettin Tosun’un cenazesi, yarın yapılacak törenin ardından köydeki aile mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.

Haberin Devamı