Gazete Vatan Logo

İşte saldırının arkasındaki örgüt!

Saldırıyı düzenleyenler El Muhaberat bağlantılı

Başbakan Yardımcısı Atalay “Reyhanlı saldırısını düzenleyen örgüt ve mensuplarının Suriye’deki rejim yanlısı El Muhaberat örgütüyle bağlantılı oldukları belirlendi. Kişiler de büyük oranda bellidir. Plaka tespitleri vesaire yapılmıştır” dedi.

Reyhanlı’da 43 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı saldırı sonrasında Reyhanlı’ya giden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’den bir brifing aldı. Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Atalay, şunları söyledi:

“Şu ana kadar 43 kişi hayatını kaybetmiştir. Halen yaralılarımız var. 100’ün üzerinde yaralımız ayakta tedavi edilmiştir. Halen 53 yaralımız uygun sağlık merkezlerinde tedavi edilmekte. Bunlardan bir kısmı civar illerde. Ankara’ya, İstanbul’a gönderilenler de olmuştur. Ambulans uçaklarımız da dahil tüm imkanlarımız seferber edilmiştir. Şu ana kadar 18 kişinin kimliği tespit edildi, diğerleriyle ilgili de çalışmalar devam ediyor.”

Sığınmacılarla ilgisi yok

Olayı gerçekleştirenlerle ilgili çalışmaların da büyük oranda bittiğini ifade eden Atalay, “Olayın faillerinin tespitiyle ilgili çalışmalar büyük oranda tamamlanmıştır. Saldırıyı düzenleyen örgüt ve mensuplarının Suriye’deki rejim yanlısı El Muhaberat (Suriye gizli servisi) örgütüyle bağlantılı oldukları belirlenmiştir. Örgüt de bellidir, kişiler de büyük oranda bellidir. Plaka tespitleri vesaire yapılmıştır. Menfur hadisenin Suriyeli sığınmacılarla, Suriye muhalefeti ve Suriyeli sığınmacılarla ilgisinin olmadığı kesindir” dedi.

Türkiye içinden

Atalay, patlama öncesinde önlem alınıp alınmadığı yönündeki bir soruyu da “Bildiğiniz gibi Cilvegözü olayından sonra özellikle sınır kapılarımızda çok fazla tedbir alındı. Araç giriş çıkışlarıyla ilgili çok fazla tedbirler alındı, halen tedbirler sürüyor. Ama bu olayın sınırdan mı geldiği, buradan mı olduğu tabi konuşuldu sizin sorunuzla ilgili. Bizim şimdiki tespitlerimiz Türkiye içinden” diye yanıtladı.

Bombacılar belirlendi

İçişleri Bakanı Muammer Güler de “Olayın faillerine yönelik tespit işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. Olayı gerçekleştiren örgüt, bağlantılı olduğu kişiler tespit edildi. Bunların Suriye’deki rejim yanlısı örgütlerle ve oradaki istihbarat örgütleriyle irtibatlı oldukları tespit edildi” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı