Gazete Vatan Logo

İstanbul'da hava durumu... Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi!

İstanbul'da hava durumunun nasıl olacağı merak ediliyor. Dün gece yaşanan aşırı ağış ve şiddetli şimşek çakmalarının ardından herkes tedirgin olmaya başladı. Meteoroloji'den İstanbullu vatandaşlar için yağış uyarısı geldi.

İstanbul'da hava durumu... Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi!

İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Vatandaşlar meteorolojiden yapılacak olan açıklamayı takip ediyor. İstanbul için 5 günlük hava durumu ve uzman görüşleri haberimizde yer alıyor.

"ELEKTRİK FIRTINASI' DİYEBİLİRİZ"
İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, "Havada çok fırtına çeşidi var. Elektrik fırtınası; toz fırtınası, kar fırtınası, yağmur fırtınası gibi adlandırılan bir olay. Bu da onlardan birisi. 'Fırtına' deyince sadece 'rüzgar' ile ilgili sanılıyor. Oysaki rüzgarın yanında başka etkenler de var. Örneğin rüzgarsa önemli olan, 'rüzgar fırtınası' diyoruz. Gök gürültüsüyse, yıldırımsa önemli olan, 'elektrik fırtınası' diyebiliriz" dedi.
Prof. Dr. Kadıoğlu, elektrik fırtınasının zararlı olup olmadığına ilişkin, "Gök gürültüsü, yıldırım her an çarpabilir. Dikkatli olmak gerekir. Ancak bu tür doğa şölenleri bizde çok nadir oluyor. Bakıp seyretmek, tadını çıkarmak lazım" diye konuştu.
Saat 04.00 sıralarında etkisini artıran gök gürültülü sağanak yağış, İstanbul'un çeşitli noktalarında aralıklarla etkisini sürdürürken, yoğun bulutlar nedeniyle dakikada ortalama 34 şimşek aktivitesi yaşandığı bildirildi.
Bazı bölgelerde su baskınlarından kaynaklanan ve rögar kapaklarından taşan suları tahliye etmek için itfaiye ekipleri çalışmalarına devam ediyor. İstanbul’da yağmur devam ederken, şimşekler de şehri aydınlattı. Çakan şimşekler ile gökyüzünün aydınlanması objektiflere yansıdı.

Haberin Devamı