Gazete Vatan Logo

İstanbul’da dün hayat durdu bugün de duracak

Köprü ve otoyallarda Yapı-Yol-Sen tarafından gerçekleştirilen dünkü iş yavaşlatma eylemi hayatı felç etti. Gişelerde uzun araç kuyrukları oluştu. KESK’e bağlı memurlar da bugün hastanelerde, okullarda, vergi dairelerinde iş bırakacak

Yapı-Yol Sen’in “ücret artışı, fiili hizmet zammı ve otoyollarla köprülerin ücretsiz olması” talepleriyle düzenlediği otoyol gişelerinde iş yavaşlatma eylemi nedeniyle dün İstanbulda trafik felç oldu, hayat durdu. KESK’e bağlı diğer memurlar da bugün hastanelerde, okullarda, vergi dairelerinde hizmet üretmeyecekler. Eylem nedeniyle uzun araç kuyruklarının oluştuğu Çamlıca gişelerinde açıklama yapan YAPI-YOL-SEN Genel Başkanı Bedri Tekin, eylemin planlanandan erken başladığını belirterek saat 13.00’te tüm otoyolların ve saat 14.30’da da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün buna eklendiğini bildirdi.

BUGÜN DE EYLEM VAR
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na bağlı tüm birimlerde maaşların, diğer memurlara oranla çok düşük olduğunu öne süren Tekin, çalışanların maaşlarının artırılması için bir yasa taslağı hazırlandığını, maaşlarda 800 YTL artış sağlayan bu taslağın Başbakanlık Kanunlar ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nde beklediğini ve henüz bir gelişme kaydedilmediğini iddia etti.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise bugün yapacakları iş bırakma eylemi hakkında bilgi verirken üyelerinin, hastanelerde acil üniteleri dışında sağlık hizmeti vermeyeceklerini, okullarda eğitime

1 gün ara vereceklerini, vergi dairelerinde iş bırakacaklarını, otoyol ve köprülerde iş yavaşlatacaklarını bildirdi.

“BİZE DESTEK OLUN”
Yapacakları eylemle halkın bir gün sıkıntı yaşayacağını dile getiren Tombul, “Biz halkımızın 365 gün sıkıntı yaşamasını istemiyoruz. Bütçeden yeterli kaynak aktarılarak hastanelerdeki kuyrukların azaltılmasını, okul sayısının artırılmasını, kamu çalışanlarına insanca yaşayacak bir ücret verilmesini istiyoruz. Halkımızdan, bu eyleme anlayışla bakmasını ve hepimizin yaşamını ilgilendiren politikaların değişmesi konusunda bize destek olmasını talep ediyoruz” dedi.

Bu arada Bayındırlık ve İskan Bakanlığı önünde toplanan Yapı-Yol Sen üyeleri, maaşlarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini içeren 5 bin dilekçenin yer aldığı kolileri Başbakan Erdoğan’a postaladı.

Haberin Devamı