Gazete Vatan Logo

İran'dan haddi aşan açıklama

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın o açıklamasına İran bu ifadelerle cevap verdi

İran'dan haddi aşan açıklama

İran Meclis Başkanı Ali Larcani'nin dış politika danışmanı Hüseyin Şeyhülislam, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın İran'a karşı PKK ve Suriye konusunda kullandığı ifadelere sert tepki göstererek, terör örgütü PKK'nın yeniden faaliyete başlamasının Ankara'nın yürüttüğü yanlış politikalardan kaynaklandığını ileri sürdü.

İran Meclisi'nin resmi internet sitesine demeç veren Şeyhülislam, Arınç'ın İran karşıtı sözlerinin "ABD ve Siyonist İsrail'in belirlenmiş politikaları çerçevesinde olduğunu" iddia etti. Şeyhülislam, şöyle dedi: "Türkiye'nin Suriye'de gerilim çıkarmak için ABD ve Batı politikaları çerçevesinde hareket etmesi terör örgütü PKK'ya tekrar faaliyet imkânı sağlamıştır. Ankara'nın yanlış politikalarından dolayıdır ki bugün PKK yeniden faaliyet imkanı bulmuştur. Arınç'ın, İran'ın PKK'yı destekliyor yönündeki sözleri yakışıksız ve gayri diplomatiktir. Bu ifadeler asla gerçekle bağdaşmıyor. İran, hiçbir zaman terör örgütlerini desteklememiş, tam tersine terörün kurbanı olmuştur. Türkiye ise, tam tersi bugün Suriye'deki teröristlere kendi sınırlarından geçiş imkanı sağlamakla birlikte Suriye içine silah ve patlayıcı göndererek onlara destek veriyor."

İrandan haddi aşan açıklama

"ANKARA, BATININ BATAKLIĞINA SAPLANMIŞTIR"

Türkiye'nin günümüzde Batının kurduğu bataklığa saplandığını iddia eden Şeyhülislam, "Türkiye, devam ettirdiği politikasıyla her gün daha fazla Amerika'nın politik bataklığına saplanıyor. Ankara, ABD ve Arap şahlarının desteği ile izlediği yolun ülkesinde ihtilafların artmasından başka bir sonucu olmayacağını iyi bilmelidir" iddiasında bulundu.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DA TEPKİ GÖSTERDİ

Arınç'ın PKK ve Suriye konusunda İran'a karşı kullandığı ifadelere İran Dışişleri Bakanlığı da tepki gösterdi. Bakanlık sözcüsü Ramin Mihmanperest, Arınç tarafından yapılan suçlamaları ret ederek "Bu tip ifadelerin kullanılmasının Türkiye'nin iç sorunlarının çözümüne yardımcı olmayacağını" ileri sürdü.

Haberin Devamı