Gazete Vatan Logo

‘İran rejimini kabul eder miyim?’

Nazlı Ilıcak, savunmasının ikinci gününde “Neden Fetullah Gülen’in Türkiye Cumhuriyeti’nin başına geçmesini isteyeyim. Ben İran rejimindeki bir kadın gibi yaşamayı kabul eder miyim?” ifadelerini kullandı, “Peşine takılmam” dedi

‘İran rejimini kabul eder miyim?’

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşengül, Yakup Şimşek hazır bulundu. Ahmet Altan ise bulunduğu cezaevinden SEGBİS (Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) yöntemiyle duruşmaya katıldı. Duruşmanın ikinci gününde Nazlı Ilıcak’ın savunmasının alınmasıyla devam edildi. Ilıcak savunmasında, “Ben bütün kazanımlarımı laik Cumhuriyet’e borçluyum. Benim kimliğim teokratik darbeye uyar mı? Neden Fetullah Gülen’in Türkiye Cumhuriyeti’nin başına geçmesini isteyeyim. Ben İran rejimindeki bir kadın gibi yaşamayı kabul eder miyim? Kainat imamı denen bir insanın peşine neden takılayım” dedi. 7 Şubat 2012 tarihinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ifadeye çağırılmasına değinen Nazı Ilıcak, “Hakan Fidan ifade vermeye gittiği takdirde bir hükümet nasıl düşer? Ben bunu düşündüm” dedi.

‘Kendimi anlatmam lazım’

Sivilleşmeden yana olduğunu savunan Nazlı Ilıcak, “Sivil bir kişinin MİT’in başında olmasını asker bir kişinin MİT’in başında olmasına tercih ederim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kendisi hakkında yazılan yazıları okuyan Ilıcak’a hakim uyarıda bulununca Nazlı ılıcak, “Benim kimliğimi tanımanız çok önemli çünkü beni gazetelerden gördüğünüz kadar tanıyorsunuz. Benim kendimi anlatmam lazım” dedi. Ilıcak yazdığı yazılar ve programlarla ilgili olarak ise, “Ben Tayyip Erdoğan’ın düşmanı değilim. Sadece muhalifim. Muhalefet yapmak suç mu?” diye konuştu. Duruşmalara bugün, savunmalarını kitaplaştırıp salona dağıtan Ahmet ve Mehmet Altan’ın savunmalarıyla devam edilmesi bekleniyor.

3’er kez ağırlaştırılmış müebbet

İddianamede Nazlı Ilıcak ile Ahmet ve Mehmet Altan kardeşler için; “Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs”, “Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs”, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmamakla Birlikte Örgüt Adına Suç İşlemek” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Haberin Devamı