Gazete Vatan Logo

İnternetten sabıka kaydı nasıl alınır?

İnternet üzerinden sabıka kaydı ve GBT kaydı almak oldukça kolay. Bu işlemleri yapmak sadece birkaç dakikanızı alacak. Boşa vakit harcamadan online biçimde belgenizi nasıl alacağınızı öğrenmek için haberimizi okuyunuz.

İnternetten sabıka kaydı nasıl alınır?

Herhangi bir yere başvuru yapmak istediğimiz de bizden belge olarak genel de sabıka kaydı isterler. Sabıka kaydını da birçok sorgulama işlemi gibi internet üzerinden yapabiliriz. İnternet üzerinden birçok kurum ve kuruluş hizmet vermektedir. Devlete ait kurumları tek bir site de toplayan ve bizlere büyük kolaylık sağlayan E-Devlet sistemidir. E-Devlet üzerinde bir çok kurum ve kuruluş hizmet vermektedir. Bu kurumlardan bazılarına örnek verecek olursak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu gibi daha birçok devlet kurumu bu alanda hizmet vermektedir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN DETAYLI BİLGİ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

E-Devlet sistemi üzerinden birçok devlet kurumuna ait yapmış olduğumuz sorgulamalar gibi sabıka kaydını da E-Devlet üzerinden alabiliriz. Sabıka kaydı aslında iki yoldan alınabilmektedir. Bu yoldan bir tanesi E-Devlet iken diğeri de Adalet Bakanlıklarına giderek alınan sabıka kaydıdır. Adalet Bakanlıklarından sabıka kaybı almaya gittiğimiz de daha önceleri bizden bizden ücret talep ediliyordu. Ancak Adalet Bakanlıklarına da gittiğimiz de artık bizden sabıka kaydı ücreti istenilmemektir. Gelelim E-Devlet üzerinden sabıka kaydınızı nasıl alacağınıza. E-Devlet üzerinden öncelikle işlem yapmak için bir E-Devlet şifresine ihtiyacınız olacak.

Haberin Devamı

E-Devlet şifresi alabilmek için öncelikle bulunduğunuz yerin PTT şubesine gidiniz ve oradaki görevliye E-Devlet şifresi almak istediğinizi belirtiniz. Bunun üzerine görevli kişi size E-Devlet şifresini kapalı zarf şeklinde verecektir. E-Devlet şifrenizi kimse ile paylaşmayınız. Şifreniz size özeldir. Şifrenizin ücreti ise 2TL’dir. Şifrenizin ücretini de ödedikten sonra E-Devlet sisteminde bulunan bir çok kurum ve kuruluş ile ilgili sorgulama işleminizi basit bir şekilde yapabilirsiniz. E-Devlet bünyesinde yer alan kurumlardan bir tanesi de Adalet Bakanlığıdır. Adalet Bakanlığı üzerinden bizden birçok başvurumuz da istenen adli sicil kaydınızı alabilirsiniz. Yazının devamında vermiş olduğumuz bilgileri takip ederek sabıka kaydınızı nasıl alacağınızı öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet Üzerinden Sabıka Kaydı Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Sabıka kaydı alma işlemi için İlk olarak yapmanız gereken işlem www.türkiye.gov.tr bağlantı adresine tıklamak olacaktır.

Daha sonra açılan sayfanın sol üst kısmında yer alan e-hizmetler seçeneğine tıklayınız.

E-Hizmetler seçeneğine tıkladıktan sonra yapmanız gereken işlem Adalet Bakanlığı seçeneğine gelmek olacaktır.

Gelmiş olduğunuz bölümden adli sicil kaydı sorgulama yazan alana tıklayınız.

Bu işlemden sonra açılacak olan sayfadan kimliğimi şimdi doğrula adlı butona tıklayınız.

Bu butona tıkladıktan sonra sizden TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girerek kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştiriniz. Aksi takdirde işleminizi gerçekleşmeyecektir.

Son işlem olarak ise sisteme giriş yap adlı butona tıklayınız. Bu butona tıkladıktan sonra açılan sayfadan adli sicil kaydınızı görebilir ve çıktısını alabilirsiniz. Almış olduğunuz belgeyi istediğiniz kuruma götürebilirsiniz.

Haberin Devamı