Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulamanı online ve ücretsiz şekilde gerçekleştirebilirsiniz!

E-Devlet üzerinden IMEI Sorgulama işlemini şifresiz olarak yapabilirsiniz. IMEI ile ilgili tüm ayrıntılar ve e-Devlet üzerinden IMEI sorgulama nasıl yapılır, haberimizde!

IMEI sorgulamanı online ve ücretsiz şekilde gerçekleştirebilirsiniz!

Telefon satın alacak olan vatandaşlar için en önemli konulardan bir tanesi de IMEI sorgulama. Telefonun gerçekten işe yarayıp yaramayacağını bir tek tık ile öğrenmek çok basit. IMEI kodu her telefona ayrı koyulup çip içerisinde muhafaza edilen bir şifreleme sistemi. Telefon alıyorsanız mutlaka IMEI numarasına dikkat ediniz. IMEI numarasını bir yere kayıt etmeyi de asla unutmayınız. Telefonunuz ne kadar iyi olursa olsun kolaylıkla IMEI numarası bulunabilir. IMEI numarası çalındıktan sonra başka telefona aktarılıyor. Telefonunuzun IMEI numarası kimlik bilgilerini taşıdığı için çok önemlidir. Telefonun yasal bir yol ile Türkiye’ye getirildiğini veya illegal bir yol ile Türkiye’ye getirilmesini ancak IMEI numarası ile anlayabilirsiniz. Eğer bu işleri bilmiyorsanız mutlaka bir tanıdığınız ile iletişim halinde olun. IMEI sorgulama işleminin e-Devlet üzerine alınması gayet güzel oldu. Devletin sitesi olarak tanımlanan e-Devlet sitesi kullanıcılara şifresiz ve hızlı giriş sağlayan bir uygulama.

Haberin Devamı

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

IMEI kodu her telefona üretimi sırasında atanan bir şifredir. IMEI numarası garanti belgesinde ve almış olduğunuz cihazın kutusunda bulunur. Ayrıca öğrenmek istiyorsanız *#06# tuşlayarak IMEI numaranızı bulabilirsiniz. Telefonun tüm kimlik bilgilerini içerisinde taşıyan IMEI numarası oldukça önemli ve gizli tutulması gereken bir koddur. IMEI numarası çalınması durumunda telefonunuz çalışmaz hale gelebilir. Bu yüzden bu konuda tedbirli olmanız gerekmektedir.

IMEI sorgulama yapmak eskiden karmaşık ve zaman kaybettiren bir hizmetti. Çoğu hizmet artık e-Devlet üzerinden yapılıyor. IMEI sorgulama işlemi de artık e-Devlet üzerinde bulunuyor. E-Devlet şifresi almak için vatandaşların PTT şubelerine gitmeleri gerekmektedir. Kimlik kartı ile PTT giden her vatandaş 2 TL karşılığında e-Devlet şifresini alabilir. Fakat IMEI sorgulama hizmeti e-Devlet üzerinde şifresiz olarak verilen hizmetler içerisinde yer alıyor. E-Devletin genel olarak yüzde seksenlik dilimindeki hizmet şifreli olarak yapılıyor. IMEI sorgulama işleminin şifresiz olarak yapılabilmesi vatandaşlar açısından bir nevi faydalı bir gelişme. IMEI sorgulaması yapmak için öncelikle e-Devlet resmi internet sayfasına giriş yapını. İnternet sayfasındaki arama butonundan veya e-Hizmetlerden IMEI sorgulamasını ekranına gidebilirsiniz. Arama butonundan IMEI Sorgulama ekranına ulaşmak için e-Devlet resmi internet sayfası üzerinde bulunan arama butonuna IMEI sorgulama yazmanız yeterli olacaktır. IMEI sorgulama ekranı direk karşınıza gelecektir ve bilgileri doldurarak IMEI sorgulamayı yapabileceksiniz. Bir de e-Hizmetler içerisinden işleme ulaşabilirsiniz. İlk olarak e-Devlet resmi internet sayfasına oradan da e-Hizmetlere tıklayınız. Burada hizmetleri düzenli bir şekilde hizalanmış göreceksiniz. B harfi içerisinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başlığını bulunuz. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başlığının alt kısmında IMEI sorgulama işlemini görebilirsiniz. Bağlantıya hemen tıklayınız. Karşınıza e-Devlet IMEI sorgulama sayfası çıkacaktır. Sayfada IMEI no ve güvenlik resmi bilgilerini doldurmanız istiyor. Bilgileri doğru ve eksiksiz olarak doldurduktan sonra telefonla ilgili tüm bilgilerin bulunduğu IMEI sorgulama ekranına geçiş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı