Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulama işlemini internetten yapabilir miyim?

IMEI sorgulama işlemini kullanarak telefon durumunuzu öğrenebilirsiniz. IMEI sorgulama işlemi internet üzerinde mevcuttur. IMEI sorgulama işleminin detayları haberimizde!

IMEI sorgulama işlemini internetten yapabilir miyim?

IMEI numarası her telefonun sahip olmuş olduğu ayırt edici numaradır. Telefon kutusunun üzerinde bulunan seri numarası telefon IMEI numarasıdır. Telefon kutusu üzerinden IMEI numarası yazmıyorsa eğer telefonunuzdan *#06# tuşlayarak ve arayarak IMEI numaranızı öğrenebilirsiniz.

IMEI Numaranızın Önemi Nedir?

Telefonlarda kaçak mal çok olmaktadır. Telefonunuzun kaçak olup olmadığı kutu üzerindeki numara ile IMEI kodu arasında doğruluğu saptayarak anlayabilirsiniz. Telefonunuzdan IMEI numaranızı öğrenmek için *#06# tuşlayarak arayın ve telefon kutunuz üzerindeki seri numarasıyla karşılaştırın. Eğer ki seri numarası ile IMEI kodunuz tutuyorsa birbirini o halde telefonunuz kaçak değildir. Ancak IMEI numaranız ile seri numaranız birbirini onaylamıyorsa bu telefonunuzun kaçak olduğunu göstermektedir.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

IMEI numarası yalnızca telefonunuzun kaçak olup olmadığını anlamanız için de işe yaramamaktadır. IMEI numarasının işe yaradığı birçok farklı alan da mevcuttur. Mesela telefon kaybettiğimizde ya da telefonumuz çalındığında telefonumuzu bulabilmemiz için IMEI numarası büyük bir avantajdır. IMEI numarası olmasa hiçbir şekilde bulunamayacak olan telefon, IMEI numarası sayesinde kolay ve hızlı bir şekilde bulunarak sahibine teslim edilebiliyor.

Haberin Devamı

Telefonunuzu kaybettiyseniz ya da telefonunuzu çaldırdıysanız polise durumu bildirmelisiniz. Polis telekominasyon merkezi ile iletişime geçerek sizin telefonunuzun IMEI numarasından ulaşılacaktır. Bu sayede sizlerde telefonunuza kavuşmuş olacaksınız.

Ancak bazı işi bilen kişiler IMEI numarası değiştirme yolunu tercih etmektedirler. IMEI numarasını tamamen masum olan kişilerin IMEI numarası ile değiştirmektedirler. Bu IMEI numarası değiştirilen kişi siz de olabilirsiniz. Bir kişi telefon çalabilir ve telefon IMEI numarasını sizin telefon IMEI numaranız ile sizden habersiz olarak değiştirebilir. Bu da sizi suçlu konumuna düşürebilir. Tabi ki bundan kurtulma imkânınız bulunmaktadır. Telefon IMEI numaranızın çalıntı olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız IMEI sorgulatması yapmanız ve IMEI numaranızı telefon kutusu üzerindeki seri numaranız ile karşılaştırmanız yeterli olacaktır.IMEI kodunun sim kartı ile hiçbir alakası yoktur. IMEI numarası yalnızca telefonunuz ile alakalıdır. Telefon çalındığında korkmamanız gerekmektedir. Çünkü telefon sim kartını çalan kişi değiştirse dahi

Haberin Devamı

E Devlet Üzerinden IMEI Sorgulama

E devlet birçok resmi ve idari işin elektronik ortamda gerçekleştirilmesini sağlayan sistemdir. E devletin sağladığı imkânlardan bir tanesi de IMEI sorgulamadır. E devlet üzerinden IMEI kodunuzu hızlı ve kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. E devlet üzerinden IMEI kodunuzu sorgulamak için öncelikle bir e devlet hesabınızın olması gerekmektedir. E devlet hesabı için öncelikle PTT üzerinden e devlet şifresi almanız gerekmektedir. E devlet şifrenizi aldıktan sonra e devlet girişi sağlayabilirsiniz. E devlet girişi yaptıktan sonra ise bilgilerinizi güncellemeli ve şifrenizi güncellemelisiniz. Akılda kalır bir şifre koymanız sizin için avantajdır. Çünkü e devlet yalnızca bir kere işinize yarayacak bir platform değildir. Geniş bir yelpazesi vardır ve bu geniş yelpazesi sayesinde birçok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı