Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulama hizmetini şifresiz kullanabilirsiniz!

Türkiye’de akıllı cihaz tutkunlarına yönelik olarak internette online IMEI sorgulama hizmeti sunulmaya başlandı. Online IMEI sorgulama hizmeti internete erişim sağlanabilen her yerden 7 gün 24 saat e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. İnternet üzerinde yer alan online IMEI sorgulama hizmeti Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) resmi uygulamasıdır.

IMEI sorgulama hizmetini şifresiz kullanabilirsiniz!

Dünya genelinde toplumlar içerisinde modern yüzyıl mobil akıllı cihaz teknolojilerinin hızlı gelişimi çok ciddi bir popülarite oluşturuyor. Dünyanın her yerinde ciddi bir furya haline gelen mobil akıllı cihaz teknolojileri, Türkiye’de de oldukça yüksek kullanım seviyelerine ulaşıyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde mobil akıllı cihaz sektörü içerisinde meydana gelen yüksek seviyedeki ilgi dolayısı ile ortaya çıkan güvenlik sorunlarının önüne geçilebilmesi amacı ile IMEI sorgulama hizmeti sunulmaya başlandı. İnternet üzerinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hizmete açılmış olan dijital bir sorgulama uygulaması olan bu ekran üzerinden sadece dakikalar içerisinde akıllı cihazlara ilişkin olarak güncel bilgilere ulaşabilme şansına sahip olunabiliyor.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik platform üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) online IMEI sorgulama uygulaması kurum tarafından hizmete açıldığı tarihten bu yana akıllı cihaz kullanıcıları tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl teknolojilerinin bu alanda sunmakta olduğu önemli çözümler çerçevesinde dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de çok ciddi bir kullanım seviyesine sahip olan mobil akıllı cihaz ürünlerine yönelik olarak meydana gelen yoğun ilgi pek çok güvenlik sorununun da oluşmasına neden oluyor. Türkiye’de mobil akıllı cihaz piyasası içerisinde meydana gelen bu güvenlik sorunları arasında özelikle son dönemlerde oldukça sık şekilde görülmekte olan çalıntı akıllı cep telefonu veya tablet bilgisayar sorunu geliyor.

Haberin Devamı

Tüketici açısından çok ciddi mağduriyetlere ve sorunlara yol açmakta olan bu çalıntı akıllı mobil cihaz sorununun ortadan kaldırılabilmesi ve vatandaşların bu alanda hem maddi hem de manevi yönden mağduriyet yaşamlarının engellenebilmesi amacı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından elektronik platform üzerinde online IMEI sorgulama ekranı hizmete açıldı. İnternet üzerinde yer alan bu online sorgulama ekranı üzerinden son derece pratik bir şekilde bir akıllı cep telefonunun veya tablet bilgisayarın çalıntı olup, olmadığı bilgisine ulaşabilme şansına sahip olunabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hizmete açılmış olan online IMEI sorgulama uygulaması oldukça yoğun ve sık bir şekilde vatandaşlar tarafından kullanılıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama uygulaması tüm akıllı cihaz kullanıcıları tarafından son derece pratik bir şekilde sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden herhangi bir şekilde kimlik doğrulama gerçekleştirilmesine gerek olmadan da gerçekleştirilebiliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama uygulaması üzerinden akıllı cihazların üzerinde kayıtlı olan IMEI numarası aracılığıyla sorgulama yapılıyor. Çünkü günümüzde Türkiye’ye ithal edilen veya Türkiye’de üretilen bir akıllı cep telefonunun ve tablet bilgisayarın üzerine sadece kendisine özel olacak ve eşi benzeri bulunmayan 16 haneli bu IMEI numarası atanıyor. BTK bünyesinde kayıtlı olan bu IMEI numarasının tüm kayıt işlemlerine ilişkin bilgiler IMEI sorgulama ekranı üzerinden görüntülenebiliyor.

Haberin Devamı