Gazete Vatan Logo

İlk kumpas davasında müdürlere ceza yağdı

Gülen’i eleştiren ‘Tahşiyeciler grubu’ diye anılan dini bir cemaate yönelik kumpas kurarak operasyon yapıldığı iddiasıyla açılan davada kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca 31 yıl, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün ise 25 ile 16 yıl hapis cezalarına mahkum edildi

İlk kumpas davasında müdürlere ceza yağdı

“Tahşiyeciler’’ soruşturması kapsamında grubun önde gelen ismi ‘’Molla Muhammet’’ adıyla bilinen emekli imam Mehmet Doğan’ın arasında bulundu bazı isimlere 2009- 2010 yılında dava açılmıştı. Kumpas iddialarının ortaya çıkması üzerine sanıklar, kendilerine operasyon düzenleyen polisler hakkında şikayetçi olmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da kumpas soruşturması başlatmıştı. Polisleri şikayet eden Tahşiyeciler grubu üyeleri, evlerinde bulunan bombaların polisler tarafından konduğunu’ iddia etmişti.

Soruşturma sonunda, sahte delil üretildiği iddiasıyla aralarında FETÖ lideri Fetullah Gülen, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet görevlileri Ali Fuat Yılmazer, Tufan Ergüder, Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin de bulunduğu 33 kişi hakkında dava açıldı.

Atayün’ün ifadeleri

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada dün mahkeme heyeti kararını açıkladı. Yılmazer son sözünde, “Burada sanık olarak bulunmaktan şeref duyuyorum” dedi. Karaca ‘’Hayali bir dizide geçen kelimeler ile 3 yıldır tutuklu yargılanıyorum. Başından beri yaşadığım bu süreç kaderim ise kederlenmeye gerek yok” diye konuştu. Yurt Atayün ise ‘’Kapalı devreden çıkıyoruz, söz şimdi başlıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Hidayet Karaca’yı ‘Silahlı terör örgütü yöneticiliği, resmi belgede sahtecilik ve iftira’ suçlarından 31 yıl 6 ay hapse çarptırdı. Yılmazer ‘silahlı terör örgütüne üye olma, iftira’ suçlarından 16 yıl 6 ay hapse çarptırıldı. Yurt Atayün, Tufan Erdüger, Ömer Köse ‘silahlı terör örgütüne üye olma, iftira, resmi belgede sahtecilik’ suçlarından 25 yıl 6 ay hapse çarptırıldı. Mahkeme diğer 26 sanığa ise ‘silahlı terör örgütüne üye olma, iftira, resmi belgede sahtecilik’ suçlarından 6 yıldan 25,5 yıla kadar değişen hapis cezaları verdi.