Gazete Vatan Logo

‘İlişkilerin düzelmesi zor’

‘İlişkilerin düzelmesi zor’

Rusya lideri Vladimir Putin, her yıl sonunda düzenlediği geleneksel basın toplantısında, uçak krizi nedeniyle bozulan Türkiye-Rusya ilişkilerinin düzeleceğine dair umudu olmadığını söyledi. Rus televizyonlarından naklen yayınlanan ve yaklaşık 4 saat süren basın toplantısına bin 392 gazeteci katıldı. Putin toplantının başında, dikkatini çekmek için Türk bayrağı sallayan bir Tatar muhabirle 2 Türk muhabirin sorularını yanıtladı.

Putin, Antalya’da düzenlenen G7 zirvesinde Ankara yönetiminin, Türkiye açısından çok hassas ve önemli bir konuda kendilerine uluslararası hukuka bir talepte bulunduğunu ve Moskova’nın da talebe olumlu yanıt verdiğini söyledi. Putin, Ankara’yla ilişkilerin bozuk olmasına karşın talebi açıklamayacaklarını vurguladı.

Suriye’deki askeri operasyonların siyasi süreç başlayıncaya kadar süreceğini belirten Putin, ülkesinin Suriye’de kalıcı bir üsse ihtiyaç duyup duymayacağından emin olmadığını belirtti. Putin ayrıca ilk kez Doğu Ukrayna’da Rus askerlerinin bulunduğunu kabul etti.

Haberin Devamı