Gazete Vatan Logo

İkinci el cep telefonu ve SMS’te dünya lideriyiz

On yıldan fazla süredir periyodik olarak 25 ülkede 20 bin kişi ile görüşerek araştırmalar düzenleyen ‘Consumer Lab’, bu kez de telekominikasyon hakkında Türkiye’de bir anket yaptı

İletişim ürün ve hizmetlerinin tüketiciler tarafından nasıl kullanıldığını, davranış biçimlerini, ihtiyaç ve eğilimleri konularının değerlendirildiği Ericsson Conumer Lab araştırması, telefon ve kullanıcısı rasındaki ilişkinin boyutunu ortaya serdi. Araştırma için 15-69 yaş arasındaki farklı ekonomik, coğrafi, sosyolojik ve kültürlerden gelen 2 bin 106 kişi ile 50 dakika yüz yüze görüşüldü.

KULLANIM SÜRESİ 1.9 YIL
Sonuçta müzik, MMS, duvar kağıdı ve melodi gibi hizmetlerin kullanımında gençlerin tercihlerinin belirleyici rol oyradığı ortaya çıktı. Ericsson Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş yaptığı açıklamada, katılımcıların yüzde 92’sinin bir cep telefonuna, yüzde 7’sinin 2, yüzde 1’inin ise 3 cep telefonuna sahip olduğunu söyledi. Yüzde 79’luk kesimin bir SIM kartı, yüzde 18’inin iki SIM kartı var. Yüzde 20’lik orandakiler faturalı hat kullanmayı tercih ediyor. Anketle ilgili diğer tespitler ise şöyle: Yüzde 82’miz yeni cep telefonu kullanmayı tercih ederken, ikinci elde yüzde 18’lik oranla dünya lideriyiz. Cep telefonu kullanma süresi ortalama 1.9 yıl. Haftada bir SMS gönderme oranı yüzde 78. Bu dünyada en yüksek oranlardan biri.

Haberin Devamı