Gazete Vatan Logo

İki bombacı da aynı hücreden

Suruç ve Ankara Garı’nda 137 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların aynı IŞİD hücresinin yaptığını gösteren deliller ortaya çıktı. IŞİD’in Gaziantep sorumlusu Yunus Durmaz’ın bilgisayarında çıkan fotoğraflarda iki saldırının bağlantıları tespit edildi. Fotoğraflarda, Suruç’taki canlı bomba Abdurrahman Alagöz ile Ankara’daki saldırıda rol alan H. İbrahim Durgun ve Mehmet Şükrü Yoldaş kampta poz verirken görülüyor. Alagöz’ü Suruç’a götüren kişinin Durgun olduğu saptandı.

İki bombacı da aynı hücreden

Ankara'da 103 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı terör saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturmada, Diyarbakır Suruç'ta 20 Temmuz 2015'te 34 kişinin hayatını kaybettiği saldırının izlerine rastlandı. Ankara'da 10 Ekim 2015'te Tren Garı önündeki çifte bombalı saldırıyla ilgili Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, Gaziantep'te IŞİD terör örgütüne ait bazı hücre evi ve depolara düzenlenen baskında elde edilen delillerden bir bölümünün incelemesi tamamlandı. Canlı bombalar Yunus Emre Alagöz ile ismi belirlenemeyen yabancı uyruklu teröriste eskortluk yapan Yakup Şahin'in aralarında bulunduğu çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı operasyonlarda yakalanmaktan kıl payı kurtulan “Ebu Ali” kod adını kullanan 'Gaziantep sözde emiri' firari Yunus Durmaz'ın el konulan bilgisayarında önemli bilgilere ulaşıldı.

BİLGİSAYAR İNCELEMESİ ELE VERDİ

Bilgisayarda, 10 Ekim'deki miting ile mitingi düzenleyenlerle ilgili bilgilerin yer aldığı ortaya çıktı. Mitingde gerçekleştirilecek patlama sonucunda hangi sonuçların elde edileceğine dair tahminlerin de yapıldığı bilgisayar incelemesinde görüldü. Yunus Durmaz'ın terör örgütü IŞİD'in komuta merkeziyle yaptığı yazışmalarda, “10 büyük amelimiz vardı, 4'ü gerçekleşti” dediği ortaya çıkarıldı. Bu gerçekleşen amellerden biri olarak gösterilen Suruç'taki saldırıda ve Ankara'daki saldırıda hedefin Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) olduğunu gösteren bilgiye de ulaşıldı. Ankara'daki mitingi organize eden gruplar arasındaki yer alan ESP için “Suruç'ta ameliye yaptığımız oluşum” şeklinde bahsedildiği belirlendi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR ORTAYA ÇIKTI

Bilgisayar incelemesinde ayrıca, Suruç ve Ankara saldırılarının “Aranan Terörist Listesi”nin kırmızı kategorisinde yer alan firari Yunus Durmaz'ın yönettiği Gaziantep hücresince gerçekleştirildiğini gösteren fotoğraflara da ulaşıldı. Durmaz'ın bilgisayarında çıkan fotoğraflarda, Suruç saldırganı Abdurrahman Alagöz ile Gar patlamasının failleri Halil İbrahim Durgun ve Mehmet Şükrü Yoldaş'ın bir arada olduğu görünüyor. Fotoğraflarda ayrıca İçişleri Bakanlığı'nın Aranan Teröristler Listesindeki canlı bomba Kasım Dere, “Sefa Dayı” kod adlı Osman Kızılbent'in de olduğu belirlendi. Teröristlerin, örgütün kampında mangal partisi yaptıkları, yemek yedikleri ve çay içtikleri anları fotoğraf karelerine yansıdı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ortaya çıkan bulguların ardından, Tren Garı soruşturması kapsamında, Suruç patlamasına ilişkin elde edilen belge ve fotoğrafları Şanlıurfa Başsavcılığı'na gönderdi.

Alagöz'ü de getirmişAnkara'daki saldırıyı gerçekleştiren 2 teröristi Ankara'ya getiren ve saldırının ardından kaçtığı Antep'te yakalanmamak için kendini patlatan Halil İbrahim Durgun'un Suruç saldırısındaki canlı bomba Abdurrahman Alagöz'ü de saldırıyı gerçekleştirmesi için Suruç'a getirdiği tespit edildi. Ankara saldırına ilişkin soruşturmada tutuklu olan Yakup Şahin, “Abdurrahman Alagöz'ün Halil İbrahim Durgun tarafından hücre evine götürüldüğü ve patlama günü motosikletle Suruç'a götürdüğü” şeklinde ifade verdi. Bomba düzeneği yerleştirilmiş hücum yeleğinin de motosikletle Suruç'a giderken üzerinde olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı