Gazete Vatan Logo

İkametgah değişikliği son tarih 2023 ne zaman? Seçim için ikametgah değişikliği son tarih 14 Şubat mı? Seçim adres değişikliği!

Seçim adres değişikliği için yapılan ikametgah değişikliği son tarihin 14 Şubat olduğu iddiaları sonrası arttı. Farklı şehirde okuyan öğrenciler için ikametgah değiştirmek için araştırmalarına başlarken, oy kullanabilmek için adres değişikliği son tarihin ne zamana kadar yapıldığı da merak ediliyor. Peki, İkametgah değişikliği son tarih 2023 ne zaman? Seçim için ikametgah değişikliği son tarih 14 Şubat mı?  

İkametgah değişikliği son tarih 2023 ne zaman? Seçim için ikametgah değişikliği son tarih 14 Şubat mı? Seçim adres değişikliği!

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Mayıs ayının 14'ünde yapılacağı bildirilmişti. Seçim sürecine dair ortaya açılan 14 Şubat ikametgah değişikliği için son tarihi iddiaları vatandaşın arama motorlarına yönelik ikametgah değişikliği son tarihi araştırmasına neden oldu. Peki, Seçim için ikametgah değişikliği son tarih 14 Şubat mı? Seçim adres değişikliği... 

İkametgah değişikliği son tarih 2023 ne zaman? 

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda seçmenlerin genel seçimler için 14 Şubat 2023 tarihine kadar ikametgâh değişikliği yapmaları gerektiği iddia edildi.  

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde seçim takvimi ve seçmen listelerinin askı süreci içinde ikametgâh değişikliği yapılabiliyor. İkametgâh adreslerinin üç ay önceye kadar değiştirilmesi yalnızca 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Kanunu için yani yerel seçimler için geçerlidir, dolayısıyla 14 Şubat ikametgah değişikliği için son tarih değil.