Gazete Vatan Logo

İETT otobüsü ile tramvay çarpıştı! Yaralılar var

Alibeyköy'de tramvay ile İETT otobüsü çarpıştı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Alibeyköy Tramvay Durağı'nda meydana gelen trafik kazasında 33 kişinin yaralandığını açıkladı.

İETT otobüsü ile tramvay çarpıştı! Yaralılar var

Kaza Alibeyköy tramvay durağı yakınında meydana geldi. İETT otobüsü tramvay yolundan geçmeye çalışırken kaza meydana geldi.  Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada 4'ü ağır 19 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına da yansıdı.

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, "T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattımızda geçici bir süre için seferlerimiz Cibali-Üniversite istasyonları arasında yapılmaktadır" denildi.

VALİ YERLİKAYA: 33 HEMŞEHRİMİZ YARALANDI

Alibeyköy Namık Kemal Caddesi'nde saat 09.00 sıralarında Taksim- Cebeci seferi yapan 36T hatlı otobüs, rayların üstünden geçtiği sırada Alibeyköy Metro İstasyonu istikametinden gelen tramvay ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle sürüklenen otobüs park halindeki 2 otomobile ve bir güvenlik kulübesine çarptıktan sonra durabildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kazada 33 kişinin yaralandığını açıkladı. Vali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Alibeyköy Tramvay Durağı'nda meydana gelen trafik kazasında maalesef 33 hemşehrimiz yaralandı. Tedavileri devam eden hemşehrilerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum." dedi.

Haberin Devamı

KAZADA SİNYALİZASYON ARIZASI İDDİASI

Alibeyköy'de tramvay ile İETT otobüsünün çarpışmasına  sinyalizasyon arızasının neden olduğu öne sürüldü. Kazanın olduğu noktadan bir gün önce çekildiği belirtilip sosyal medyada paylaşılan görüntülerde tramvay ile araçlara aynı anda yeşil ışık yandığı görülüyor. Kazanın nedenine ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

Namık Kemal Caddesi'nde sabah saatlerinde meydana gelen kazada, Alibeyköy-Eminönü seferini yapan tramvay İETT otobüsüne çarptı. Vatandaşlar, 4'ü ağır 19 kişinin yaralandığı kazanın, tramvay hattındaki sinyalizasyon arızası nedeniyle yaşandığını iddia etti. 

Kazanın ardından yaralıların yardımına ilk koşan vatandaşlardan Bülent Kahveci, "Buranın böyle olacağı belliydi. Yaklaşık 10 gündür bu ışıklarda problem vardı. Sürekli tamire geliyorlardı. Sabah, akşam trafiğinde burada kargaşa oluyor. Işıklı sistemde tramvay çalıştırılıyor. Burada tramvay geçiş yaparken arabalar geçiyor. Arabaya yeşil yanıyor, tramvaya yeşil yanıyor. Sürekli bozuluyor. Son 10 günde daha çok bozuluyordu. Belediyenin kayıtlarında da vardır. Sonuçta biz burada oturan insanlarız. Her gün gördüğümüz şeyler" dedi.

Haberin Devamı

Trafik ışıklarının tramvay ile araçlara aynı anda yeşil yandığını gösteren anlar, bir sürücü tarafından cep telefonu kamerasıyla da kaydedildi. Dün aynı noktada çekildiği belirtilen görüntüde, tramvay yeşil ışıkta geçerken, trafik lambasının araç geçişleri için de yeşil yandığı görülüyor.

AYNI NOKTADA DAHA ÖNCEDE KAZA MEYDANA GELDİ

Aynı noktada bir buçuk ay öncede kaza meydana gelmişti. 20 Ekim'deki kazada 34 YK 4103 plakalı otomobil sürücüsü, kırmızı ışık yanarken tramvay yolundan karşısına geçmek istedi. O sırada seyir halindeki tramvay, otomobile çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, yoğun trafik oluştu. Kazaya karışan otomobilin çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından yol tekrardan trafik normale döndü. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Eyüpsultan Alibeyköy Tramvay durağında tramvay ile otobüsün çarpışması sonucu 33 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. İlk incelemelere göre otobüs şoförünün alkol ve uyuşturucu testinin temiz çıktığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Kaza, saat 09.00 sıralarında Alibeyköy'de Namık Kemal Caddesi'nde meydana geldi. Taksim- Cebeci seferi yapan 36T hatlı İETT otobüsü, Taksim'den Cebeci'ye gidiyordu. Normal güzergahında ilerleyen otobüs, Namık Kemal Caddesi'nde rayların üstünden geçtiği sırada Alibeyköy Metro İstasyonu istikametinden gelen tramvay ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle sürüklenen otobüs park halindeki 2 otomobile ve bir güvenlik kulübesine çarptıktan sonra durabildi.

Kazayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. İncelemelerde, otobüs şoförünün alkol ve uyuşturucu testinin temiz çıktığı belirtildi. Tramvay sürücüsünün ise test işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Kazaya karışan tramvay sürücüsü ve otobüs şoförünün tedavilerinin tamamlanmasının ardından ifadelerinin alınacağı öğrenildi. Kazada yaralanan bir kişinin tedavisinin ardından alınan ilk ifadesinde şikayetçi olmadığı öğrenildi. 

Haberin Devamı