Gazete Vatan Logo

İddianamede adı geçen Belediye Başkanı'ndan savunma

'Kuran-ı Kerim dağıttırmak kültür hizmetidir isteyene İncil ve Tevrat da dağıtırız'

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AKP'nin kapatılması istemiyle açtığı davanın iddianamesinde, üzerinde kartviziti bulunan Kuran-ı Kerim dağıttırdığı gerekçesiyle siyasi yasak getirilmesi istenen 71 kişi arasında adı geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li İbrahim Karaosmanoğlu, Müftülüğün talebi üzerine 500 Kuran-ı Kerim dağıttıklarını, isteyen olması halinde İncil, Tevrat ve Zebur da dağıtabileceklerini söyledi. Karaosmanoğlu, "Bu liste kara değil, kızıl değil. Olsa olsa ak listedir. Biz o listede bulunmaktan üzülmeyiz" dedi.

Kocaeli'deki 22 ilçe ve belde belediye başkanı, bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek, AKP'nin kapatılması istemiyle açılan davanın iddianamesinde adı geçen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'na destek ziyaretinde bulundu. Başkanların ziyaretinde açıklama yaparak, konunun saptırıldığını ve Kuran-ı Kerim'in korkulacak bir kitap olmadığını söyleyen İbrahim Karaosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Yaptığımız bir kültür hizmetiydi. Konu saptırıldı. Kuran-ı Kerim korkulacak bir kitap değil. Buradan açıkça söylüyorum, isteyen olursa İncil, Tevrat, Zebur da dağıtabiliriz. Kitap dağıtmak ne zaman suç oldu? Bunlar kültür hizmetidir. Kültür hizmeti de belediyenin görevidir. Kitaptan kimse korkmasın. İnanın iddianameyi görünce, hukuk ve yargı adına sıkıntı duydum. Yargı boş sebeplerle işgal edilmemeli. Bu olayları ben ferdi olaylar olarak değerlendiriyorum. Bütün yargı organlarını bağlamaz. Ayrıca kitapların üzerine iliştirilen kartvizitten de haberim yoktu."

`GERİLİM YARATILIYOR'

Ülkede bir gerilim yaratıldığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Bu tür gerilime sebebiyet verenlerin iyi düşünmesi gerekiyor. Bu konuda şahsi üzüntüm hiç yok. Türkiye adına, Türk toplumu adına, sıkıntı çeken insanlar adına üzülüyoruz. Bir gerilim yaratılıyor. Allaha şükür ne siz, ne biz hırsızlık, arsızlık, yolsuzluk yapmadık. Gece gündüz hizmet için koşturduk ve koşturacağız. Bu tür olaylar bizi ancak kamçılar. Bunlar demokrasimize yakışmayan, hukuk dışı olaylar. Ama oluyor bunlar, olağan şeyler. Ne yapmışız? 500 Kuran-ı Kerim dağıtmışız. Müftülük, yazın Kuran öğrenmeye giden çocuklar için bizden dilekçeyle talepte bulundu, biz de bunu karşıladık" dedi.

`BU LİSTE AK LİSTEDİR'

Hazırlanan 71 kişilik listede bulunmaktan üzüntü duymadığını söyleyen Karaosmanoğlu, şunları söyledi:

"Vatandaşların ve belediye başkanlarının olayı sükunet içinde karşılaması gerekir. İddianame ekonomiye de büyük zarar verdi. Bakın bu liste kara değil, kızıl değil. Olsa olsa ak listedir. Biz de o listede bulunmaktan üzülmeyiz. Hırsızlık mı yaptık? Hizmeti mi aksattık? Birilerine bir şey mi peşkeş çektik? Vatandaşın, yoksulun, hakkını mı yedik? Hayır. Ne yaptık, Müftülük kitap istedi dağıttık. Bunlar bizim hizmetlerimizi engelleyemez. Biz yolumuza devam ediyoruz, hizmet üretmeyi sürdürüyoruz."

22 başkandan destek ziyareti

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın iddianamesinde adı geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li İbrahim Karaosmanoğlu'na ilçe ve belde başkanları makamında destek ziyaretinde bulundu. Ziyarete, hepsi AKP'li olan Yunus Pehlivan (Körfez), Doğan Erol (Bahçecik), Abdullah Köktürk (Bekirpaşa), Zafer Arat (Derbent), Ali Kocabıçak (Dereköy), Esener Maçil (Hereke), Hasan Özer (Değirmendere), Sabahattin Ersoy (Yazlık), Sabahattin Şimşek (Hisareyn), Ergün Berdan (Sarımeşe), Abdullah Sungur (Acısu), Hikmet özkaraaslan (Yuvacık), Sabri Gökbudak (Alikahya), Hüseyin Ayaz (Yeniköy), Habip Sarman (Köseköy), Halil Vehbi Yenice (Saraybahçe), Şükrü Karabalık (Suadiye), Ali Kahraman (Kuruçeşme), Mahmut Civelek (Kullar), Osman özçiçek (Yalakdere), Nurettin Altun (Kızderbent) ve Şükrü Karabacak (Darıca) belediye başkanları katıldı.



Haberin Devamı