Gazete Vatan Logo

İçişleri Bakanlığı'ndan yeni genelge! 81 ile talimat gönderildi, resmen başladı

İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika genelgesi. 81 ile gönderildi. Resmen başladı. Trafik güvenliğine dair İçişleri Bakanlığınca ‘Bi hareketine bakar hayat’ kampanyası kapsamında ülke genelinde uygulamalar yapıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yeni genelge! 81 ile talimat gönderildi, resmen başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından trafik kazalarında emniyet kemerinin önemine dikkati çekmek amacıyla başlatılan "Bi Hareketine Bakar Hayat" kampanyası kapsamında, Kadıköy ve Maltepe'de uygulama yapıldı.

Kadıköy Rıhtım Meydanı'ndaki uygulamaya, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit, Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan ve emniyet görevlileri katıldı. Uygulama alanında durdurulan sürücüler, emniyet kemeri takmanın önemi hakkında bilgilendirildi. Ekiplerce sürücülere kampanyanın tanıtım broşürleri verildi.

Etkinlikte, araç takla atma simülatörüne binen vatandaşlar da emniyet kemerinin kaza anında ne kadar önem taşıdığını deneyimledi.

Ayrıca uygulama noktasında durdurulan araçların emniyet kemeri takmayan sürücülerine ceza uygulandı.

Maltepe Bağlarbaşı İlkokulu önünde gerçekleştirilen etkinliğe de Maltepe İlçe Emniyet Müdürü Ali Kesikoğlu, zabıta, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler ve ilkokul öğrencileri katıldı.

Ellerinde "Öncelik yayanın öncelik hayatın" yazılı pankart ve trafik işaretlerinin yer aldığı dövizler taşıyan öğrenciler, polis eşliğinde sürücülere üzerinde "Bi Hareketine Bakar Hayat" yazılı maske dağıttı. Etkinlikte, emniyet kemerinin de önemine vurgu yaparak, sürücülere kemer takmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Haberin Devamı

SÜRÜCÜLERE TEŞEKKÜR

'Bi hareketine bakar hayat' sloganı bulunan farkındalık etkinliği kapsamında Avcılarda sürücülere üzerinde bu sloganın yer aldığı maske dağıtıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde trafikte emniyet kemeri kullanımının önemine dikkat çekmek amacıyla 'Bi hareketine bakar hayat' sloganı ile etkinlik düzenlendi. Program kapsamında Avcılar Kaymakamı Kemal İnan ile Avcılar İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, Namık Kemal Caddesinde sürücüleri durdurarak emniyet kemeri taktıkları için teşekkür etti. Kaymakam İnan ve Çakır sürücülere üzerinde 'Bi hareketine bakar hayat' sloganı bulunan maske hediye etti.

'ALIŞKANLIK HALİNE GELMEDİ'

Datça'da yapılan uygulama Datça İlçe Kaymakamı Mesut Çoban, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Toygun ve Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Necmettin Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Sürücüler emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılırken, bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen uygulama ile trafik kazalarında emniyet kemeri kullanmanın kaza sonrası ölüm riskini yüzde 45, ağır yaralanma riskini ise yüzde 60 oranında azalttığı hatırlatıldı. Datça Kaymakamı Mesut Çoban, kontroller sırasında emniyet kemeri takan sürücülere teşekkür ederken, emniyet kemeri kullanmanın alışkanlık haline getirilmesini istedi.

Haberin Devamı

AZALMA YAŞANDI

Tokat'ta  İçişleri Bakanlığı talimatıyla 'Bi hareketine bakar hayat' sloganı ile trafikte farkındalık etkinliği düzenlendi.

Vatandaşların can güvenliklerini önemsediklerini ifade eden Vali Balcı, "Jandarmamızın, polisimizin aldığı tedbirlerle ölümlü ve yaralamalı trafik kazası sayımızda önemli oranda azalma sağlandı. Bizim sürücülerimizden isteğimiz trafik kurallarına uymaları,  aşırı hız yapmamaları, emniyet kemerlerini takmalıları, ifade ettiğimiz gibi 'Bi hareketine bakar hayat'. Böylece sağlıklı trafik sağlıklı işleyiş demektir. Bütün sürücülerimizden isteğimiz lütfen emniyet kemerlerini taksınlar" dedi. 

Haberin Devamı