Gazete Vatan Logo

İbrahim Erdemoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? Erdemoğlu’nun Sasa açıklaması ne?

Sasa Polyester’in hisse fiyatı 60 liradan 180 liraya yükselince gözler Sasa Polyester'in bağlı olduğu Erdemoğlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu hakkında merak edilenler arttı. Peki, İbrahim Erdemoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? Erdemoğlu’nun Sasa açıklaması ne?  

İbrahim Erdemoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? Erdemoğlu’nun Sasa açıklaması ne?

Sasa Polyester'in hisseleri arttı. Sasa Polyester’in hisse fiyatı 60 liradan 180 liraya  çıkınca İbrahim Erdemoğlu ve İbrahim Erdemoğlu’nun Sasa açıklaması araştırılmaya başlandı. Peki, İbrahim Erdemoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? Erdemoğlu’nun Sasa açıklaması ne?  

İbrahim Erdemoğlu kimdir?

İbrahim Erdemoğlu 1962 yılında Adıyaman Besni’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Gaziantep’te bitirdi. Aktif iş hayatına 1983 yılında başladı. 1998 yılında, bugün parça halı sektöründe dünya lideri olan Merinos Halı’yı kurdu. Parça halı ve iplik üretimindeki başarısının ardından 2005 yılında köklü bir duvardan duvara halı markası olan Dinarsu’yu Akkök Grup’tan devraldı. 2015 yılında polyester elyaf, filament, polyester bazlı polimerler konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden olan  Sasa Polyester A.Ş. şirketinin  hisselerinin %51’ini Sabancı Holding’den satın aldı. Zorunlu pay alım teklifi sonrası Ağustos 2015 tarihi itibariyle Erdemoğlu Holding’in Sasa Polyester A.Ş’deki hisse oranı %84,80’e ulaştı.

Haberin Devamı

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, baba mesleği olan halı ticaretine üniversite yıllarında başladı. Üniversite eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nde tamamladı. Hem çalışıp hem okuyan İbrahim Erdemoğlu babası Mehmet Erdemoğlu’nun ilke ve değerleri doğrultusunda iş hayatına yön verdi. Mehmet Erdemoğlu, ahilik kültüründen geliyordu ve asla yalan söylememeyi, dürüstlükten şaşmamayı, ödemelerini zamanında yapmayı, çalışanlarının ücretini alın teri kurumadan ödemeyi, kazandığını paylaşmayı ve hoşgörüyü benimsiyordu.

Evli ve üç çocuk babası olan İbrahim Erdemoğlu doğduğu, büyüdüğü, gönülden bağlı olduğu şehirler ve insanları için çeşitli kurumsal sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirdi. Kazandıklarını paylaşmayı ilke edindi. Camilerden, taziye evlerine, okullardan müzeye, polis merkezinden öğrenci yurtlarına, parklardan sağlık ocağına kadar pek çok yapıyı yurdumuz insanına hediye etti. Son olarak da Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesini  hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Erdemoğlu’nun Sasa açıklaması ne?  

İbrahim Erdemoğlu, Ekonomim Gazetesi’ne yaptığı açıklamada "Hissenin fiyatı 60'dan 80 liraya çıktığında, küçük yatırımcı zarar görmesin diye Borsa İstanbul’da satış yaptık. O satıştan beri herkese, “Sasa hissesi çok yüksek, alınmaz” diyorum." diyen Erdemoğlu, "SASA’nın borsada şu anda geldiği piyasa değeri beni rahatsız ediyor." ifadelerini kullandı.