Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumu hakkında nasıl bilgi sahibi olurum?

İBB trafik durumu şehirde en çok merak edilen konulardan birisidir. İş çıkış saatleri ve sabah saatleri başta olmak üzere günün her saati İBB trafik durumu çok yoğun olarak adlandırılabilir. İBB trafik durumu yol haritası bu yoğunluktan sizi kurtarabilir.

İBB trafik durumu hakkında nasıl bilgi sahibi olurum?

Ülkemizde olan sorunlardan başlıca sorun trafik yoğunluğudur. Hele ki büyük şehirlerde bu sıkıntı çok daha fazla olmaya başlamıştır. Neredeyse herkesin kendi hususi aracı bulunmaktadır. Durum böyle olunca da vatandaşlarımız toplu taşıma araçları yerine kendi araçlarını kullanarak trafiğe çıkmayı tercih etmektedir. Hemen hemen her bireyin kendi aracıyla trafiğe çıkması sonucunda da trafikte aşırı bir yoğunluk oluşmaktadır. Hele ülkemizin en çok nüfusu olan İstanbul'da trafik apayrı bir sorun olmaktadır. İstanbul ülkemizin metropol şehri olarak görülmektedir. Bu yüzden İstanbul bir çok insanı kendisine çekmektedir. Yerleşim olarak sıkıntı yaşayabildiğiniz gibi ayrıca ulaşım olarak da bu şehirde sıkıntı yaşanabilmektedir.

İstanbul'da yaşayan insanların fazlalığından dolayı yerleşim ve ulaşım sorunları yaşanmaktadır. Ulaşım sorunlarının oluşmasının bir sebebi ise burada yaşayan insanların toplu taşıma araçları ile trafiğe çıkmak yerine kendi araçları ile trafiğe çıkmasıdır. İstatistiksel olarak ülkemizde her kişi başına bir araç düşmektedir. Durum böyle olunca da 15 milyon nüfusu olan İstanbul'da trafik sorunu en büyük sorunlardan birisi olması şaşırtıcı değildir. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi de bu sorunun önüne geçebilmek için çeşitli çalışmalara başlamıştır. İstanbul Büyük Belediyesinin trafiği rahatlatmak için yapılan en büyük çalışmaları boğaz köprüleri, otoban çalışmaları, yol çalışmalarıdır. Ayrıca toplu taşıma araçlarında yapılan çalışmalar ve yeniliklerde trafiğin rahatlatılması içindir. Bu yapılan çalışmalar birazcık da olsa İstanbul trafiğini rahatlasa da tam olarak bu sorunun önüne geçememiştir.

Haberin Devamı

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İBB yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşım için bir çok çalışma yapmıştır. İnternetin ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte çalışmalarını hızlandırmıştır. İnterneti ve teknoloji iyi kullanan vatandaşlar içinde bazı çalışmalar söz konusudur. Bu çalışmalardan bir tanesi de İBB trafik durumunu gösteren sanal hizmetidir. İBB trafik durumu hizmeti İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bir internet hizmetidir. Bu sistem sayesinde anlık olarak trafik yoğunluğu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Vatandaşlar trafiğe çıkmadan önce veya trafikteyken İBB trafik durumuuygulaması sayesinde trafiğin nerelerde yoğun olduğunu, hangi yollarda sıkışıklık olduğunu veya hangi yolların trafiğe kapalı olduğunu öğrenebilir. Bunun için tek yapmanız gereken ya internet üzerinden İBB trafik durumu uygulamasına giriş yapmak yada eğer bir akıllı cep telefonunuz bulunuyor ise İBB trafik durumunu gösteren uygulamayı cep telefonunuza indirerek telefonunuzdan takip etmek. İnternet üzerinden İBB’nininternet sitesine giriş yaparak trafik kontrol merkezine giriş yapmanız gereklidir. Buradan trafik yoğunluk haritasını seçtikten sonra anlık İBB trafik durumunu öğrenebilirsiniz. Trafiğe çıkmadan önce bu sizin için yararlı olabilir. Yada trafikte trafik durumunu öğrenmek istiyorsanız İBB trafikdurumu uygulamasını cep telefonunuza indirerek yol durumuna bakabilirsiniz.

Haberin Devamı