Gazete Vatan Logo

İBB trafik durumu hafta sonunda nasıl?

İBB trafik durumu şehir sakinlerinin en büyük sorunudur. İBB trafik durumu hakkında bilgi sahibi olmak trafikteki güzergahımızı belirlememize yardımcı olur. İBB trafik durumu hakkında nasıl bilgi sahibi olabileceğinizi yazımızdan öğrenebilirsiniz.

İBB trafik durumu hafta sonunda nasıl?

Yaşadığımız dönemin teknoloji ile daha da kolay olduğu bir zamanda yaşıyoruz. Her alanda yapılan yenilikler ile birçok işlemi eskisinden daha kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Eskiden devlet dairesine ait kurum ve kuruluşlarda beklediğimiz o bitmeyen sıralar yerine artık teknoloji harikası internet sistemi ile hiçbir yere gitmeden işlemlerimizi yapabiliyoruz. İnternet üzerinden işlemlerimizi yapabileceğimiz birçok resmi sistem oluşturulmuştur. Bankacılık işlemleri, sosyal medya, eğitim öğretim uygulamaları ve daha birçok şeyin yanında devlet dairesi işlemleri içinde sistemler oluşturulmuştur. Bu yazımızda sizler için oluşturulmuş olan bir teknolojik kolaylıktan bahsedeceğiz. Bu kolaylığın adı İBB Cep Trafik uygulamasıdır. Bu uygulama İBB yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulmuştur. Bahsetmiş olduğumuz gibi teknolojimiz oldukça ilerlemiştir. Bununla doğru orantılı olarak kullanılan araç sayısı da artmıştır. Bu araçların en yoğun olduğu alanlarda trafik oldukça sıkışık bir durumda ilerleme durumunda kalmıştır. Bu illerimizden bir tanesi ve en çok trafik sorununun olduğu ilimiz İstanbul’dur. İstanbul trafiğini biraz olsun azaltmak isteyen İBB yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir çözüm üretmiştir. Vatandaşların kullanabildiği bir cep telefonu uygulaması ile yol durumu takibi yapmayı sağlayan Cep Trafik uygulamasını oluşturmuştur.

Haberin Devamı

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Telefonlarınızın uyumluluğuna göre İBB trafik durumu hakkında bilgi alabilmenizi sağlayacak olan İBB Cep Trafik uygulamasına ulaşabileceğiniz yerler şu şekildedir;

- Eğer telefonunuz bir İ.O.S işletim sistemine sahipse uygulamayı App Store mağazasından cep telefonunuza indirebilirsiniz. İndirebilmek için arama bölümüne “İBB Cep Trafik” yazmanız yeterli olacaktır.

- Eğer Android işletim sistemi olan bir telefona sahipseniz uygulamayı Google Play üzerinden cep telefonunuza indirebilirsiniz. İndirebilmek için arama bölümüne “İBB Cep Trafik” yazmanız yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

- Eğer Windows Phone işletim sistemi olan bir cep telefonuna sahipseniz uygulamayı Windows Phone Store üzerinden cep telefonunuza indirebilirsiniz. İndirebilmek için yine aynı şekilde arama bölümüne “İBB Cep Trafik” yazmanız yeterli olacaktır.

İBB’nin oluşturmuş olduğu bu uygulama sayesinde vatandaşlar yol durumunu takip edebilmektedir. Buna göre bir rota çizip, gitmek istedikleri yere başka bir yol üzerinden gidebilmeleri mümkün kılınmıştır. İBB Cep Trafik uygulaması ücretli bir uygulamadır. Aylık kullanım ücreti 5 TL’dir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu uygulamayı hem bir ek gelir oluşturmak, hem de trafik sorununa bir çözüm üretmek amacı ile oluşturmuştur. Uygulamanın oldukça kullanışlı olması ile vatandaşların memnuniyeti artmış durumdadır.

İBB trafik durumu hakkında her türlü bilgiyi bu uygulama sayesinde öğrenebilirsiniz. Öğrendiğiniz bilgi ile trafiğe takılmamak ile birlikte stresli anlardan da uzak durabilirsiniz. Ve eğer bir yerde trafik yoğunluğuna şahit olduysanız veya herhangi bir İBB trafik durumu hakkında bilginiz varsa uygulama üzerinden bu bilgiyi diğer kullanıcılar ile paylaşıp, onlarında bilgilenmesini sağlayabilirsiniz. Sosyal medya üzerinden (Facebook ve Twitter) bir yerde olmuş olan kazayı veya trafik yoğunluğunu, yol çalışmasını paylaşarak yine aynı şekilde diğer kullanıcıları konu hakkında bilgilendirebilirsiniz.

Haberin Devamı