Gazete Vatan Logo

Hükümet HSYK’da hızlı davrandı

AK Parti, Cumhurbaşkanı Gül’ün ‘siyasi partiler Anayasa değişikliğinde anlaşırsa geri çekilebilir’ dediği HSYK teklifini jet hızıyla Meclis Genel Kurulu gündemine aldı

AK Parti’nin HSYK’nın yapısında değişiklik öngören ve kurulun yetkilerini büyük ölçüde Adalet Bakanı’na devreden tartışmalı yasa teklifi, önceki akşam Meclis Adalet Komisyonu’nun jet hızıyla hazırlayıp, bastırıp milletvekillerine dağıttığı raporuyla Genel Kurul gündemine en alt sıradan girdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, HSYK ile ilgili Anayasa değişikliği konusunda umut olduğu yönündeki açıklamalarına karşın düzenlemeyi Meclis Genel Kurul gündemine indiren AK Parti, teklifi bu hafta yasalaştırmayı planlıyor.

Perşembe akşamı komisyondan geçen teklif için Adalet Komisyonu raporunu Cuma günü öğleden sonra tamamladı. Rapor akşam saat 17.00 sularında TBMM matbaasında bastırılıp, milletvekillerine dağıtıldı. Bu prosedürün tamamlanmasıyla birlikte de HSYK teklifi 523 sıra sayısıyla Genel Kurul gündemine inmiş oldu.

AK Parti Grup Başkanvekilleri teklifin komisyonda kabul edilmesinin ardından yaptıkları açıklamalarda, Genel Kurul’un bu hafta Salı ya da Çarşamba gününden başlayarak düzenlemeyi görüşmesini planladıklarını belirtmişlerdi. AK Parti kurmayları Meclis Genel Kurulu’nu teklif yasalaşana kadar gerekirse Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri de çalıştıracaklarını ifade etmişlerdi.

'Anayasa değişikliği temenni değil aklın gereği’

Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ve Başkanvekili Hakkı Köylü’nün son şeklini verdikleri raporda şu ifadeler yar aldı: “Bütün semptomları ile gözlenen kriz dönemleri, temel sorunlarda uzlaşma için birer fırsat dönemleridir. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun anayasa seviyesinde ele alınması, sadece telaffuz edilmiş bir siyasal temenni değil, demokratik aklın da bir gereğidir.”

Cumhurbaşkanı ve eşi sağlık kontrolünden geçti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte İstanbul’daki Maslak Acıbadem Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti. Dün saatlerinde sivil plakalı bir araçla hastaneye gelen Gül çiftinin her yıl olduğu gibi rutin sağlık kontrolünden geçtikleri öğrenildi. Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ün hastanede olduğunu öğrenen basın mensupları hastane önünde yaklaşık 4 buçuk saat bekledi. Gül çiftinin sağlık kontrolleri için hastanenin üçüncü katında özel bir odanın hazırlandığı belirtildi. Gül çiftini hastaneye getiren sivil plakalı araç ile iki koruma aracı saat 14.30 sıralarından hastaneden ayrıldı. Kontrollerin tamamlanmasıyla birlikte Gül çiftinin gazeteciler tarafından görüntülenmemesi için hastanenin arka kapısından başka bir sivil araçla ayrıldıkları öğrenildi.

Haberin Devamı