Gazete Vatan Logo

Honaz Tüneli nerede (harita), güzergahı ne? Denizli Honaz Tüneli açılışı ne zaman, kaç km?

Denizli Çevre Yolu ve Honaz Tüneli açılışı yapıyor. Açılışta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kurdeleyi kesecek. Yapılan hizmet ile birlikte seyahat süresi 45 dakikadan 10 dakikaya düşecek. Peki, Honaz Tüneli ne zaman açılacak? Honaz Tüneli nerede, güzergahı ne, kaç km?

Honaz Tüneli nerede (harita), güzergahı ne? Denizli Honaz Tüneli açılışı ne zaman, kaç km?

Ege ve Akdeniz'i birbirine bağlayacak olan Honaz Tüneli'nde sona gelindi. Tünelin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak. Ulaştırma Bakanlığı yaptığı açıklamada "İzmir-Aydın, İstanbul-Akhisar-Buldan ve Afyon-Uşak istikametinden gelip Antalya, Muğla ve Çardak istikametine giden transit taşıt trafiği mevcut durumda Denizli şehir merkezinden geçmektedir. Özellikle yaz aylarında artan trafik yüküyle birlikte şehir içinde trafik yoğunluğu oluşmaktadır. Denizli'nin şehir içi ve transit trafik akışının düzenlenmesi çalışmaları kapsamında bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında projelendirildi." İfadelerini kullandı.

Honaz Tüneli ne zaman açılacak?

Tonoz Tüneli açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek. Çevre yolunun 18 kilometrelik birinci kısmı daha önce açıldı. İkinci kısmım da bugün hizmete sunulacak.

2 Kasım 2011'de başlanan tünelde sona gelindi.

Honaz Tüneli nerede?

Honaz Tüneli, Türkiye'nin Denizli ilinde bulunan bir karayolu tünelidir. Denizli-Acıpayam Yolu ile Denizli Çevreyolu arasında yer almaktadır. 

Haberin Devamı

GOOGLE HARİTALAR'DA GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN


Honaz Tüneli güzergahı

İzmir, Aydın ve Pamukkale ile Uşak ve Ankara güzergahından Antalya ve Muğla istikametine gidecek araçlar Denizli şehir merkezine girmek zorunda kalmayacak.

Honaz Tüneli kaç km?

Denizli Çevre Yolu 32 kilometre uzunluğunda olacak. Honaz Tüneli 2 bin 640 metre uzunluğunda çift tüplü olarak inşa edildi.

"45 dakika süren şehir geçişi 10 dakikaya inecek"

Mevcut yol ile 28 kilometrelik şehir geçişi, 14 kilometreye düşecek. Bayram ve yaz dönemlerinde 45 dakika süren şehir geçişi de 10 dakikaya inecek. Transit trafiğin Denizli şehir merkezinden çıkarılmasıyla, günde ortalama 30 binden fazla aracın geçiş yaptığı şehir içindeki trafik yoğunluğu rahatlayacak, trafik güvenliği ve sürüş konforu artırılacak.