Gazete Vatan Logo

Hollanda hükümeti düştü mü? Hükümet düştü ne demek, hükümet düşmesi nedir?

Hollanda hükümeti düştü mü? sorusunun yanıtı dışında “Hükümet düştü ne demek, hükümet düşmesi nedir?” sorularına da vatandaşlar yanıt aramaya başladı. Hollanda hükümeti sığınma politikaları konusunda koalisyon partileri arasındaki farklılıklar nedeniyle çöktü. Dört parti, Başbakan Mark Rutte başkanlığındaki kriz görüşmelerinde anlaşma sağlayamadı. Hollanda Başbakanı Mark Rutte, dört partiden oluşan koalisyon hükümetinin istifa ettiğini açıkladı.

Hollanda hükümeti düştü mü? Hükümet düştü ne demek, hükümet düşmesi nedir?

Hollanda'da iktidardaki koalisyonu oluşturan siyasi partiler, göç konusunda devam eden anlaşmazlığı aşamayınca hükümet düştü. Peki, Hükümet düştü ne demek, hükümet düşmesi nedir?

Hükümet düştü ne demek, hükümet düşmesi nedir?

Hükümetin düşmesi, Meclis içerisindeki çoğunluğun sağlanamaması ve hükümetin güvenoyu alamaması anlamına gelmektedir. Yani Meclis'teki çoğunluk sağlanamaz ve hükümet güvenoyu alamazsa hükümet düşmesi olur. Buna koalisyon ortaklarından bir partinin ayrılması durumu da dahil edilmektedir. Yani koalisyondaki bir partinin çekilmesinden sonra hükümet de düşebilir. Koalisyon ortağının ayrılması nedeniyle hükümet çoğunluğu sağlayamamış olabilir. Bu da hükümet düşmesi anlamına gelmiş olmaktadır.

Hükümet nedir?

Hükûmet, genellikle bir devlet olan düzenli bir topluluğu yöneten sistem veya insan grubudur.

Hükümet, genellikle bir devletin yönetimini üstlenen ve düzenli bir topluluğu idare eden sistem veya insanlar grubudur. Hükümetin geniş bir tanımıyla, genellikle yasama, yürütme ve yargı organlarından oluşur. Hükümet, organizasyonel politikaların uygulandığı ve politikaların belirlendiği bir mekanizmadır. Birçok ülkede hükümetin kendi anayasası bulunur, bu anayasa yönetim ilkelerini ve felsefesini belirtir.

Haberin Devamı

Tüm organizasyonların yönetimi olsa da, "hükümet" terimi genellikle yaklaşık 200 bağımsız ulusal hükümet ve yan kuruluşlarını ifade etmek için daha spesifik bir şekilde kullanılır.

Modern siyasi sistemlerin başlıca tipleri demokrasiler, totaliter rejimler ve bu ikisi arasında yer alan çeşitli hibrit rejimlerdir. Modern sınıflandırma sistemleri ayrıca monarşileri bağımsız bir varlık olarak veya ana üç sistemin bir hibrit şekli olarak da içerir. Tarihsel olarak yaygın olan yönetim biçimleri arasında monarşi, aristokrasi, timokrasi, oligarşi, demokrasi, teokrasi ve tiranlık yer alır. Bu şekiller her zaman birbirinden kesin çizgilerle ayrılmaz ve karma yönetimler yaygındır. Herhangi bir hükümet felsefesinin ana yönü siyasi gücün nasıl elde edildiğidir ve bu iki temel şekil seçim yoluyla mücadele ve kalıtsal devralmadır.

Haberin Devamı