Gazete Vatan Logo

Hız sınırı ihlali cezası ne kadar? Radar cezası sorgulama nasıl yapılır? 2023 hız cezası ne zaman belli olur?

Hız sınırı ihlalleri otoyollara kurulan radar sistemleri ve elektronik sistemlerle denetlenir. Trafikte sürücülerin hız sınırını aşması durumunda karşılaştıkları hız sınırı ihlal cezası sorgulaması da yapılıyor. Peki 2023 hız sınırı cezası ne kadar? Radar cezası sorgulama nasıl yapılır?

Hız sınırı ihlali cezası ne kadar? Radar cezası sorgulama nasıl yapılır? 2023 hız cezası ne zaman belli olur?

Trafikte hız sınırı ihlalleri sürücülerin en çok karşılaştıkları durumlardan bir tanesidir. Hız cezası olarak da bilinen ve otoyollara kurulan radar sistemeleri ile denetlenen trafik cezası, trafikteki risklerin oluşumunu önlemek amacıyla caydırıcı bir cezadır. Peki radar cezası / hız sınırı cezası ne zaman gelir? Radar cezası nasıl sorgulanır?

HIZ SINIRI CEZASI SORGULAMA

Hız sınırı cezasını sorgulayabileceğiniz farklı platformlar vardır. Araç plakanıa kesilmiş bir radar cezasından haberiniz olmayabilir. Elektronik denetlemeyle kesilen trafik cezalarını PTT sorgulama adresinden öğrenebilmeniz mümkündür. Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesi de radar cezalarını sorgulayabileceğiniz bir başka platformdur. Bunların haricinde e-devlet üzerinden de araç plakanıza kesilmiş trafik cezalarını öğrenebilirsiniz.

HIZ CEZASI NE ZAMAN GELİR?

Hız sınırı cezası, trafik memurları tarafından sürücüye makbuz karşılığı kesilebilir. Bu ceza sisteme işlenmese dahil ödeyebilmeniz mümkün. Cezanın sisteme işlenmesi ise 1 haftayı bulabiliyor.

Haberin Devamı

KIRMIZI IŞIK, EMNİYET ŞERİDİ İHLALLLERİ NE ZAMAN GELİR?

Otoyollara kurulan radar sistemleri tarafından hız limitine uymayan sürüclere trafik cezaları kesilebiliyor. Bu yöntemler araç plakanıza kesilen cezaların e-devlet'te görülmesi 3-7 iş gününü bulabiliyor.

2023 HIZ CEZASI NE KADAR?

2023 trafik cezaları artırıldı. Caydırıcılığı artırması bakımından yapılan artışlarla birlikte Bulunduğunuz yolun hız limitinin yüzde 10 ila yüzde 30 üzerinde seyrediyorsanız 951 TL, yüzde 30 ila yüzde 50 arasında bir sürate sahipseniz bin 979 TL, süratiniz limitin yüzde 50 üzerinde ise 4 bin 64 TL idari para cezasıyla karşılarısınız. Bu ceza oranı ihlalin tespit şeklinde bağımsız olarak, yani EDS hız cezası veya radar olmasına bakılmaksızın her limit aşımı için aynıdır.