Gazete Vatan Logo

Hırsız şoku

Polis arkada uyurken Semra Hanım soyuldu!

Semra Özal’ın polis tarafından korunan Sarıyer’deki villasına hırsız girdi. Olay sırasında polisin, villanın arkasındaki kulübede uyuduğu iddia edildi.

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Hanım’ın villası, herkes uykudayken soyuldu! İstanbul Sarıyer Büyükdere Caddesi Sevimli Sokak’taki iki katlı villanın duvarından atlayarak içeriye girdiği sanılan hırsız ya da hırsızlar, birinci kattaki demir parmaklıklardan tırmanarak ikinci kat penceresinden içeri girdi. Soyguncular, evde bir mücevher kutusunun içinde bulunan Semra Özal’a ait pırlanta, altın kolye, bilezik ve mücevherler ile hizmetçisine ait bir adet diz üstü bilgisayarı ve cep telefonunu çalarak kayıplara karıştı.

Sabah uyanınca anladılar

Olay sırasında odalarında uyuyan Semra Özal ile hizmetçisi, sabah uyandıklarında eve hırsız girdiğini fark edince durumu polise bildirdi. Villaya gelen polisler, yaklaşık 5 saat süren incelemenin ardından hırsızların Özal ile hizmetçisinin uyuduğu sırada eve pencereden girdiğini tespit etti. Villaya gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri evden parmak izi alarak delil topladı. Semra Özal ve hizmetçisinden de kan örnekleri alındı.

Villa 24 saat korunuyordu

Semra Özal’ın hizmetçisiyle yaşadığı evin 24 saat polis tarafından korunduğu öğrenildi. Evin arka tarafında bulunan kulübedeki nöbetçi polisin olay sırasında uyuduğu sanılırken İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı. Olayı duyarak villanın önüne gelen çevre evlerde oturanlar da sık sık hırsızlık olayının yaşandığını söyledi.

Götüremediğini kapıya bırakmış

Kaçan hırsızların çaldıkları bazı eşyaları götürmediği ve villanın duvar dibine bıraktığı tespit edildi. Olay yeri inceleme ekibi villada parmak izi aradı. Polis villadan neyin çalındığını tespit için çalışıyor.

IMF YÜZÜNDEN 12 SAAT NÖBET

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polislerin 08.00-16-00-24.00 saatleri arasında üç vardiya halinde görev yaptığı ancak IMF toplantıları nedeniyle polislerden birinin çekildiği kalan iki polisin 12’şer saat esasına göre çalıştığı öne sürüldü.

AHMET ÖZAL: “Hırsız annemin yatak odasına kadar girmiş”

Semra Özal’ın oğlu Ahmet Özal, yaşanan hırsızlık olayıyla ilgili olarak VATAN’a şunları söyledi: “Polisin, korumanın olduğu yere hırsız nasıl giriyor anlamadım! Evde çalışan kadınla konuştum. Ne var ne yoksa bulmuş, götürmüş diyor. Ancak kapıda 24 saat resmi üniformalı polis var. O da uyudu mu yoksa uyuttular mı bilmiyorum. Allah korusun annemin yatak odasına kadar girmiş adam. Çünkü annemin kendi eşyaları yatak odasında ve oradan almış bazı şeyleri. Yani evi dolaşıp ne bulduysa almış. Hatta garajın kapısını zorlamış arabayı da götürmeye niyetlenmiş de kapısını açamamış.”

NELER ÇALINDI?

500 bin TL’lik mücevher çaldılar


Villadan çalınan en değerli kalemi Semra Özal’a ait mücevher kutusundaki 500 bin TL değerindeki ziynet eşyası oluşturdu. İşte villadan çalınan kıymetli eşyalar:

- Pırlanta

- Altın kolye

- Bilezik

- Çeşitli ziynet eşyası t Cep telefonu t Hizmetçiye ait laptop...

Haberin Devamı