Gazete Vatan Logo

HGS sorgulamalarını ve trafik cezası sorgulamalarını nasıl ve ne şekilde yapacaksınız?

HGS sorgulama işlemlerini ve trafik cezası sorgulamalarını PTT ve EGM online hizmetleri üzerinden yapabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl, nereden ve ne şekilde yapacağınızın bilgisi haberimizde.

HGS sorgulamalarını ve trafik cezası sorgulamalarını nasıl ve ne şekilde yapacaksınız?

Ülkemizde köprü ve otoyolları kullanabilmek için bir ücret ödemeniz gereklidir. Devlet ödenecek olan bu ücreti HGS sistemi sayesinde köprü ve otoyol girişlerinde tahsil etmektedir. HGS sistemi yani hızlı geçiş sistemi sayesinde sürücüler köprü ve otoyol girişlerinde beklemeden seri bir şekilde geçiş yapabilir. Devlet köprü ve otoyol girişlerinde yerleştirdiği HGS sistemleri sayesinde kullanım ücretlerini tahsil etmektedir. Köprü ve otoyol girişlerine geldiğiniz zaman sistem sizin HGS çipinizi okuyarak köprü ve otoyol geçiş ücretinizi bakiyenizden düşmektedir. HGS sistemini kullanabilmek için PTT kurumlarına veya anlaşmalı bankalara gitmeniz gereklidir. Bir HGS üyeliği açtıktan sonra bakiye yüklemeniz gereklidir. Bu yüklediğiniz bakiye sayesinde HGS sistemlerinden geçiş yapabilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

HGS sisteminden geçiş yaptıktan sonra geçiş ücreti bakiyenizden düşülür. Ayrıca sisteme kayıtlı olan cep telefonu numaranıza geçiş yaptığınıza dair bilgi mesajı gelmektedir. HGS sisteminizde ne kadar bakiyeniz kaldığını, HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini ve HGS bakiye yükleme işlemini PTT kurumlarında veya anlaşmalı bankalardan yapabileceğiniz gibi gelişen internet teknolojisi sayesinde internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulama işlemlerini internet üzerinden HGS müşteri hizmetlerinin internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. HGS müşteri hizmetlerinin internet sitesine giriş yaptıktan sonra HGS müşteri hizmetleri giriş bölümü bulunuyor. Bu bölümü seçtikten sonra e-posta adresinizi ve şifrenizi girdikten sonra ekrandaki güvenlik kodunu da girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Ama sisteme kayıtlı üyeliğiniz yok ise üyelik açmanız gereklidir. Sol tarafta bulunan üye olun seçeneğini seçtikten sonra T.C. kimlik numaranızı, e-posta adresinizi girmelisiniz. Son olarak giriş yapacağınız sırada kullanacağınız şifreyi belirledikten sonra üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işleminden sonra HGS müşteri hizmetlerini giriş yapıp HGS bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini internet üzerinden HGS müşteri hizmetlerinin internet sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada yer alan geçiş ihlali sorgula bölümüne giriş yaptıktan sonra sorgulama yapmak istediğiniz aracın plaka numarasını sisteme girmelisiniz. Ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu gerekli yere girdikten sonra sorgula seçeneğini seçerek HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

HGS bakiye yükleme işlemini internet üzerinden gerçekleştirmek için ilk olarak PTT kurumunun online bakiye yükleme sistemine giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan üye olmadan bakiye yükleme bölümünü seçmelisiniz. Karşınıza açılan sayfada açılan seçeneklerden bir seçenek seçmelisiniz. Açılan seçeneklerden HGS seçeneğini seçtikten sonra plaka numarası, vergi numarası ve pasaport numarası bilgilerinden bir tanesini sisteme girmelisiniz. Bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra yükleme işlemine başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme

Trafiğe çıktığınız zaman dikkat etmeniz gereken bazı trafik kuralları bulunmaktadır. Bu trafik kurallarının hepsini sürücü kurslarında öğrenebilirsiniz. Eğer trafikte trafik kurallarına uymazsanız trafik cezası alabilirsiniz. Bu yüzden trafik kurallarına uymak sürücülerin dikkat etmesi gereken hususlardan bir tanesidir. Trafik polisleri trafiği denetlemek için çeşitli yerlerde denetleme yapmaktadır. Trafik kurallarına uymayan sürücülere de trafik cezası yazmaktadırlar. 2 türlü trafik cezası yazılabilir. Sürücü belgesine yazılan trafik cezası olduğu gibi ayrıca araç plakasına da trafik cezası yazılabilir. Üzerinizdeki trafik cezalarını öğrenebilmek için trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirmekte fayda vardır. Trafik cezası sorgulama işlemini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Trafik cezası ödeme işlemini de anlaşmalı bankalardan kredi kartınız ile ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama işlemini internet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden de gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebildiği gibi ayrıca trafik cezası ödeme işlemini de gerçekleştirebilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için ana sayfada bulunan motorlu taşıtlar vergi dairesi sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Motorlu taşıtlar vergi dairesi bölümünden sorgulama yapmak için açılan seçeneklerden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile borç ödeme seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfaya bazı bilgilerinizi girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Açılan sayfaya ilk olarak sorgulama yapmak istediğiniz aracın plakasını girmelisiniz. Eğer özel plakanız var ise bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. Daha sonra T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı sisteme girmeniz gerekmektedir. Son olarak da tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Sorgulama işleminden sonra eğer bir borcunuz bulunuyor ise bunu anlaşmalı bankalardan kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.