Gazete Vatan Logo

HGS Kaçak Geçiş Ve Trafik Cezası Sorgulama İşlemleri

HGS kaçak geçiş yapan araç sahipleri, trafik cezası sorgulama yaparak ne kadar ceza aldıklarını görebilir. HGS gişelerinden kaçak olarak geçenler ve trafik cezası olanların durumlarını sizler için inceledik.

HGS Kaçak Geçiş Ve Trafik Cezası Sorgulama İşlemleri

Hızlı Geçiş Sistemi, sık sık köprü ve paralı otoyolları kullanan vatandaşlar tarafından tercih edilmektedir. Artan araç sayısı ile birlikte gişelerde yaşanan yoğunlukların azaltılması amacıyla kullanıma sunulan HGS’den tüm vatandaşlar yararlanabildiği gibi kişilerin ilk olarak HGS abonesi olması gerekmektedir. Yapılacak olan HGS aboneliğinde vatandaşlara araçlara yapıştırılmak üzere iki adet etiket verilmektedir. Etiketlerden birisi aracın ön camına, diğerinin ise araç ruhsatına yapıştırılması gerekmektedir. Böylece abonelik kullanılarak otomatik araç geçişleri yapılabilmektedir.

HGS CEZA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ

Aboneolmayan vatandaşların ise herhangi bir şekilde HGS şeritlerini kullanması mümkün değildir. Bu vatandaşların yapacakları geçiş işlemleri kaçak geçiş olarak kabul edildiği gibi araç sahipleri hakkında cezai işlemler başlatılmaktadır. Yapılan açıklamalarda kaçak geçiş yapan araçlara geçiş ücretinin 11 katı para cezası verileceği belirtilmiştir. Bu nedenle araç sahiplerinin usulsüz geçişlere dikkat etmesi gerekmektedir. Kaçak geçiş sorgulama yaparak usulsüz geçişler hakkında bilgi alınabilmektedir.

Haberin Devamı

Kaçak Geçiş Nasıl Sorgulanır?

Sorgulama yapmak isteyen vatandaşların PTT tarafından oluşturulan resmi siteyegiriş yapması gerekmektedir. Sitede yer alan usulsüz geçiş sorgulama bölümünün usulsüz geçiş sorgulama için kullanılması yeterlidir. Kaçak geçiş sorgulama alanında yer alan plaka bölümüne araç plakasının girilmesi ile birlikte sistem tarafından plaka sorgulamasıyapılacak ve sonuçlar yayınlanacaktır. Sorgulama sırasında girilen plaka için verilen sonuçlar üzerinden kolayca aracın kaçak geçiş yapıp yapmadığı görülebilmektedir.

Kaçak geçiş sorgulama bölümü sayesinde yapılacak olan tüm HGS kaçak geçiş sorgulama işlemleri ücretsiz olarak sunulmaktır. Bu nedene yapılacak olan HGS kaçak geçiş sorgulama işlemleri için ücret vermeye gerek yoktur. Ücretsiz olarak sunulan HGS kaçak geçiş sorgulama sayesinde ihtiyaç duyulduğunda kaçak geçiş sorgulama üzerinden işlem yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

Trafik Cezası Sorgulama

HGS kaçak geçiş sorgulama dışında araç sahiplerinin trafik cezası sorgulama da yapması online olarak mümkündür. Trafik cezası sorgulama işlemleri için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sitesinin ziyaret edilmesi yeterli olacaktır. Böylece kolay bir şekilde online olarak trafik cezası sorgulama da yapılabilmektedir.