Gazete Vatan Logo

HGS kaçak geçiş sorgulama ve bakiye yükleme işlemleri nasıl yapılır?

Hızlı Geçiş Sistemi(HGS), sürücülerin bazı köprü ve kara yollarında bulunan geçiş noktalarından daha hızlı geçiş yapmasını sağlayarak trafikte oluşacak yoğunluğu azaltmaktadır. Bu geçişler bazen ihlal edilmektedir. Kaçak geçiş ihlali nasıl sorgulanır? HGS bakiye yükleme işlemi nasıl yapılır? HGS ile ilgili ayrıntılar haberimizde!

HGS kaçak geçiş sorgulama ve bakiye yükleme işlemleri nasıl yapılır?

HGS bakiyenizi sorgulamak için PTT resmi internet sitesine girip buradan ‘’Müşteri Hizmetleri Giriş’’ bölümünden sorgulamanızı yapabilirsiniz. Eğer sitede üyelik kaydınız yoksa kayıt olmanız gereklidir. Bunun dışında PTT şubeleri ile de bakiyenizi öğrenebilirsiniz. Bir başka seçenek olarak da e-Devlet sistemine giriş yapabilir , ‘’Hizmetler’’ bölümünden ‘’PTT’’ sekmesine tıklayarak gerekli sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

HGS Bakiye Yükleme Nasıl Yapılır?

HGS bakiyeniz azaldığında veya bittiğinde PTT şubesine giderek yükleme yapabilirsiniz. PTT şubelerinde bulunan Yüklematik cihazlarını kullanabilirsiniz. Hesabınızın olduğu bir banka varsa o bankaya otomatik ödeme talimatı da verebilirsiniz ve böylece HGS kartınızda bakiye azaldığında otomatik olarak yükleme işlemi yapılacaktır. Sizler de bakiye yükleme işlemleri ile zaman kaybetmemiş olacaksınız. Geçiş noktalarının yanlarında bulunan market veya benzin istasyonları gibi yerler de HGS bakiye yükleme işlemi yapabilmektedir. Bunlar seçeneklerden başka e-Devlet sistemini kullanabilir, telefon operatörünüz aracılığı ile yükleme yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS Geçiş İhlali Sorgulama

HGS geçiş ihlalini çeşitli nedenlerden dolayı yapmış olabilirsiniz. Son günlerde ise yapılan hileler ile kişiler araç plakalarında rakamların farklı şekillerde okunmasını sağlamakta bu da başka plaka sahiplerinin adına HGS geçiş ihlali cezasının yazılmasına sebebiyet vermektedir. Böyle bir durum ile baş başa kalmamak için HGS geçiş ihlali sorgulama yapma işlemi önem kazanmaktadır.

Sorgulama yapmak için PTT’nin hgsmusteri.ptt.gov.tr internet sitesine giriniz. Açılan sayfada sağ üst tarafta ‘’Geçiş İhlali Sorgula’’ bağlantısına tıklayınız. Ardından gelen ekranda yer alan boşluğa araç plaka numaranızı yazınız ve bu bilgiyi yazdıktan sonra küçük bir resim içerisinde bulunan güvenlik kodunu da ilgili yere eksiksiz olarak yazıp ‘’Sorgula’’ bağlantısına tıklayınız. Yazılan araç plakası ile HGS geçiş ihlali yapılmışsa ekranda belirecektir. Bunun dışında sorgulama işlemi telefon ile de yapılabilmektedir. Akıllı telefonunuza gerekli uygulamayı indirmeniz yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Geçiş ihlallerinin zamanında öğrenilmemesi sonucunda kesilmiş olan cezanın üzerine gecikme faizi de eklenecektir. Geçiş ihlali için kesilen cezalar bir hafta içerisinde ödenmelidir. Bir hafta içinde ceza ödenmezse cezanın 11 katının ödenmesi gerekecektir.

HGS Cezalarına Nasıl İtiraz Edilir?

Size kesilen cezada bir hata olduğu düşüncesindeyseniz itiraz etme hakkınız bulunmaktadır. İtiraz için size cezanın tebliğinden sonra 7 gününüz bulunmaktadır. Dilekçede cezayla ilgili olan tüm ayrıntılar yazılmalıdır. Dilekçeye cezanın neden iptalinin istendiği bilgisi de eklenmelidir. Haklı bulunduğunuz takdirde ceza size iade edilecektir. HGS geçiş ihlali cezası size tebliğ edilmesinden itibaren 15 gün içerisinde ödeme yaparsanız yüzde 25 indirim hakkından yararlanabilirsiniz. Ceza için, cezanın düzenlendiği yer mahkemesine itiraz yapılmalıdır.

Haberin Devamı