Gazete Vatan Logo

Hem karada hem havada panik!

Ankaralılar dün iki ayrı ihbarla hem halk otobüsünde hem de uçakta bomba paniği yaşadı

Hem karada hem havada panik!

BAŞKENTTE, öğlen saatlerinde önce içinde bomba bulunan paket olduğu ihbarı üzerine bir halk otobüsü Akay Kavşağı’nda durduruldu. Bir süre otobüste bekletilen yolcular arasından bomba korkusuyla gözyaşı döküp, fenalık geçirenler olunca, araçtakiler kimlikleri alındıktan sonra indirildi. Yapılan ramada, otobüste şüpheli herhangi bir unsura rastlanmadı. Kızılay istikametine kapatılan kavşak, yaklaşık 1 saat sonra trafiğe açıldı. Bomba ihbarını yapan ve muhtelif tarihlerde asılsız ihbar yaptığı tespit edilen H.C.Y. hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

3 futbolcuya gözaltı

Akşam üstü saatlerinde ise panik bu kez havadaydı. Ankara- Erzincan seferini yapan Anadolu Jet uçağına bomba ihbarı yapıldı. İhbar üzerine uçak piste çekildi ve polise haber verildi. Çok sayıda terör, bomba imha ve istihbarat polisi Esenboğa Havaalanı’na geçti. Uçakta uzun süre arama yapıldı. Yapılan aramada uçakta olumsuz durumla karşılaşılmazken, bomba ihbarı nedeniyle 3 Erzincansporlu futbolcu gözaltına alındı. Futbolcular, “uçuş güvenliğini tehdit ve asılsız ihbarda” bulunmaktan emniyete götürülürken, Anadolu Jet uçağı şu dakikalarda Erzincan’a hareket etti.

Haberin Devamı

Uçakta bunları sakın söylemeyin

ÖZELLİKLE 11 Eylül saldırılarından sonra ABD’de daha katı kurallarla uygulanan son dönemde ise tüm ülkelerde yürürlüğe giren bu yasaklı kelimeleri tahmin etmek aslında zor değil. Füze, bomba, cinayet, patlama, silah vb. gibi kelimeleri maksadı dışında, arkadaşınızla sohbette vs. kullanıp o esnada görevlilerden birisi bunu duyarsa gözaltına alınmanıza neden olabilir.