Gazete Vatan Logo

Hayatı dramlarla doluydu, arkadaş silahıyla yaşamdan koptu!

17 yaşındaki Kader Yiğit ailesiyle beraber Ankara’nın Keçiören ilçesinde yaşıyordu. Genç yaşına rağmen kısacık ömrü dramlarla ve acılarla doluydu Kader'in. Açık lise öğrencisi olan Kader Yiğit, 20 Kasım gecesi 5 arkadaşıyla dışarı çıktı. Arkadaş ortamında yaşadığı korkunç olay genç kızı hayattan kopardı...

Hayatı dramlarla doluydu, arkadaş silahıyla yaşamdan koptu!

Kader ve arkadaşları alanda oturdukları sırada silah patladı. Kader Yiğit, arkadaşı 18 yaşındaki Yusuf Can Benli’nin elindeki Pompalı Tüfek ile göğsünden vuruldu. Bir anda yere yığılan Yiğit’e arkadaşları müdahale etti. Çağrılan acil sağlık ekipleri olay yerine vardığında Kader Yiğit ölmüştü. Yapılan işlemlerin ardından Yiğit’in cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İFADELER ÇELİŞKİLİ

Hürriyet'in haberine göre; Olaydan sonra silahı ateşleyen Yusuf Can Benli ile orada bulunan 3’ü erkek bir kız 4 kişi gözaltına alındı. Yusuf Can Benli ifadesinde, “Şakalaşırken, yanlışlıkla, kaza ile oldu” dedi. Diğer 4 görgü tanığının da ifadesi alındı. Görgü tanıklarının ifadelerinde çelişkiler vardı. Bu da olayın cinayet olabileceği ihtimalini artırdı. Bunun üzerine mahkemeye çıkarılan Yusuf Can Benli tutuklandı.

‘KAZA SÜSÜ VERİLİYOR’

Kader Yiğit’in ailesi, şüphelilerden şikâyetçi oldu. Aile, “Yanlışlıkla olan bir şey yok, bu bir kadın cinayeti. Kader’i öldürdüler. Kaza süsü vermek istiyorlar” dedi. Aile, avukatları aracılığıyla verdiği şikâyet dilekçesinde, “4 görgü tanığı da farklı ifadeler veriyor. İfadeleri çelişkili, Kader uzun namlulu silahla vuruluyor. Uzun namlulu silahın kullanılmasında yanlışlıkla birini öldürmek olmaz, hayatın olağan akışına aykırı. Olayın aydınlatılması gerek, şüphelilerin yargı önünde hesap vermelerini istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

HAYATI DRAM

Kader Yiğit, Keçiören’de oturan 3 çocuklu bir ailenin en küçük kızıydı. Babası annesine şiddet uygulayınca aile dağıldı. Kader ile 2 kardeşi devlet korumasına alınarak, Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirildi. Yıllarca Çocuk Esirgeme Kurumu’nda kalan 3 kardeş daha sonra buradan ayrılarak anneleriyle yaşamaya başladı. Kader Yiğit hayatını kaybetmeseydi gelecek yıl 18 yaşına girecekti ve devletin yetiştirme yurtlarında kalanlara tanıdığı hak ile kamu kuruluşlarında kadroya yerleştirilecekti.

'TÜFEĞİ BOŞ SANIP, ŞAKA YAPMAK İÇİN TETİĞE BASTIM'

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, Kader Yiğit'in (17) av tüfeğiyle vurulması sonucu ölümüne ilişkin tutuklanan sevgilisi Yusuf Can Benli'nin (18) ifadesi ortaya çıktı. Benli'nin, boş olduğunu düşündüğü tüfeği şaka yapmak için Kader'e doğrultup, tetiğe bastığını ileri sürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Açık lise öğrencisi Kader Yiğit, pazar günü Keçiören'deki Ovacık Mahallesi'nde boş arazide sevgilisi Yusuf Can Benli'nin elindeki tüfeğin ateş alması sonucu çenesinin altından vuruldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde Yiğit'in hayatını kaybettiği belirlendi. Yusuf Can Benli ile arkadaşı ise gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Yusuf Can Benli tutuklandı, arkadaşı ise serbest bırakıldı.

Yusuf Can Benli'nin savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Benli'nin, Kader Yiğit ile bir süredir sevgili olduklarını, yaklaşık 1 aydır olay yerinin yakınında bulunan gecekonduda kaldıklarını söylediği öğrenildi. Olay günü yakında bulunan başka gecekonduda kalan arkadaşlarına yemeğe gittiklerini belirten Benli'nin, "Yemek sonrası alışveriş yapmak için çıktık. Etrafta başıboş köpekler olduğu için evde bulunan av tüfeğini yanıma aldım. Yürürken tüfeği havaya kaldırıp tetiğe bastım; ancak patlamadı. Boş olduğunu düşünüp, Kadere doğrultup, şaka yapmak için Aşkım bakar mısın diye seslendim. Döndüğü anda tetiğe bastım. Tüfek bir anda patladı. Öldürme kastım yoktu, şaka yapmak isterken oldu" dediği belirtildi. 

Haberin Devamı

Serbest bırakılan şüpheli ise ifadesinde Kader ve Yusuf'un önünde yürüdüğünü, bir ara tüfekle oynayan arkadaşına "Oynama" dediğini, patlama sesiyle arkasına döndüğünde Kaderi yerde yatarken gördüğünü söylediği öğrenildi. Soruşturma sürdürülüyor.(DHA)