Gazete Vatan Logo

Hasip Kaplan'dan oturma eylemi!

Hasip Kaplan konuşmasının kesilmesinin ardından TBMM başkanlık kürsüsünün önünde oturarak eylem yaptı.

Hasip Kaplan'dan oturma eylemi!

TBMM Genel Kurulu'nda konuşmasının CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tebrikleri nedeniyle kesilmesinin ardından BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, başkanlık kürsüsünün önünde oturarak eylem yaptı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yürüttüğü oturumun açılmasının ardından Balbay yemin etti. Yeminin ardından gündem dışı Başkan Çiçek, Hasip Kaplan'a söz verdi. Kürsüye geldiğinde ilk olarak Balbay'ın serbest kalmasından partisi olarak mutlu olduklarını belirten Hasip Kaplan, "Bizim arkadaşlarımızın da en kısa sürede özgürlüklerine kavuşmasını ve burada olmasını istiyoruz" dedi.

Mustafa Balbay'a Tebrikler


Bu arada yeminin ardından milletvekilleri Balbay'ı tebrik etmek istediler. Oluşan kalabalıktan dolayı Başkan Çiçek, müdahale ederek "Arkadaşlar, çok insani bir durum biliyorum ancak, Sayın Kaplan'a söz verdim. Onu dinlenmesi için rica ediyorum" dedi.

Hasip Kaplan'ın Oturma Eylemi


Bu arada sözü kesilen Kaplan, kürsüden başkanlık önündeki kaldırıma oturdu. Bunun üzerine Başkan müdahale ederek "Kaplan, lütfen burası eylem yeri değildir. Yarın bütün basın bunu yazacak" dedi. Hasip Kaplan, tekrar söz verilmesi üzerine kürsüye gelerek konuşmasına devam etti.



SAKIK'TAN AKP'Lİ VEKİLE SERT TEPKİ

BDP’li Sırrı Sakık, "Kürdistan sözüne alışın bu bir gerçek" dedi. Sakık, konuşması sırasında kendisine laf atan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’a "Otur yerine acısının keyfini çıkaran kadın" dedi.

Haberin Devamı