Gazete Vatan Logo

Hamza Şayir kimdir? Dilovası Belediye başkanı Hamza Şayir hakkında merak edilenler!

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir bugün gerçekleşen meclis toplantısında, ilçeden Kanada’ya giden gençler için "Ne kadar gay varmış haberimiz yokmuş" ifadelerini kullanınca hakkında yapılan araştırmalar da arttı. Peki, Hamza Şayir kimdir, nereli, kaç yaşında?

Hamza Şayir kimdir? Dilovası Belediye başkanı Hamza Şayir hakkında merak edilenler!

Dilovası Belediyesi aralık ayı meclis toplantısına Belediye Başkanı Hamza Şayir'e Saadet Partisi Meclis Üyesi Turan Tekgül’ün yönettiği soruya “Dilovası’nda ne kadar gay varmış haberimiz yok ya. İltica etmek için ‘biz gayız’ diyorlar" ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamaların ardından Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir açıklamada bulundu.

İşte Hamza Şayir'in  o açıklaması;

"Sevgili Dilovalı Hemşehrilerim; 

07 Mart 2021 Salı günü gerçekleştirdiğimiz Dilovası Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda muhalefet meclis üyesinin, ilçemizde atılan büyük adımları, verilen yeni müjdeleri gölgelemek adına, ‘çamur at iz bıraksın’ mantığı ile yaptığı tahrik edici konuşma, şahsıma ve hükümetimize karşı kurulan hakaret ve iftira dolu dile verdiğimiz cevabın, önü ve arkası kesilerek servis edildiğine üzülerek tanıklık ettik.

Kamuoyunu aldatmaya yönelik bu girişimler, Yükselen Şehir Dilovası vizyonuyla; gece-gündüz demeden gerçekleştirdiğimiz atılımları engelleyemeyecek, siz kıymetli hemşehrilerim ile kurduğumuz gönül bağımızı asla yıpratamayacaktır. Gençlerimize verdiğimiz kıymetim ve geleceğimiz için ortaya koyduğumuz mücadelenin en büyük şahidi Dilovalılardır.

Haberin Devamı

İlçemizin kıymetli gündeminin böyle asılsız bir hadise ile meşgul edilmesinden dolayı üzüntümü dile getiriyor, yanlış anlaşılmadan dolayı gönlü kırılan kardeşlerimden özür diliyorum.
Saygı ile duyurulur."

HAMZA ŞAYİR KİMDİR?

1972'de Ardahan'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ardahan'da tamamladı. Kadıköy Newport Üniversitesi İşletme Bölümü'nden 2016 yılında mezun oldu. Siyasete 2011 yılında Dilovası İlçe Başkanlığı yöneticisi olarak başladı. AK Parti Dilovası İlçe Teşkilatı'nda Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı, Dış İlişkiler Birim Başkanlığı ve Sivili Toplum Kuruluşları Birim Başkanlığı görevlerini sürdürdü. Ayrıca yerel seçimler, genel seçimler ve 16 Nisan Halk oylamasında ilçe SKM Başkanlığı görevini üstlendi. Birçok mesleki eğitim ve seminerlerin yanı sıra siyasi akademi, liderlik, siyasi eğitim ve sertifika programlarına da katıldı. İngilizce bilen Şayir, evli ve 3 çocuk babasıdır

Haberin Devamı