Gazete Vatan Logo

Hamdi Ulukaya kimdir, nereli, kaç yaşında? Dünyanın 3. en zengin Türk'ü Hamdi Ulukaya serveti, çocukluğu ve hayat hikayesi!

Forbes dergisi, 2022 yılının en zengin milyarderlerini açıkladı.  Elon Musk 219 milyar dolar ile listenin başını çekerken Amazon’un sahibi Jeff Bezos 171 milyar dolar ile 2. sırada yer alıyor. n zengin Türk listesinin başında ise Murat Ülker yer aldı. Ülker’i 2,4 milyar dolarlık servetiyle Ferit Şahenk takip etti. 3. sıra ise Hamdi Ulukaya’nın oldu. Peki, Hamdi Ulukaya kimdir, nereli, kaç yaşında? Hamdi Ulukaya serveti, çocukluğu ve hayat hikayesi…

Hamdi Ulukaya kimdir, nereli, kaç yaşında? Dünyanın 3. en zengin Türk'ü Hamdi Ulukaya serveti, çocukluğu ve hayat hikayesi!

ABD merkezli Forbes dergisi, 2022 yılı dünyanın en zenginleri listesini yayımladı. Dünyada zirvede 219 milyar dolarlık servetiyle Tesla’nın kurucusu Elon Musk yer aldı. Listede 3. sırada yer alan Hamdi Ulukaya’nın kim olduğu, serveti ve hayatı ise merak konusu oldu. Peki, Hamdi Ulukaya kimdir, nereli, kaç yaşında? Hamdi Ulukaya serveti…

HAMDİ ULUKAYA’NIN SERVETİ NE KADAR?

Hamdi Ulukaya, Forbes Türkiye'nin 2022'de hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 2,4 milyar USD servetiyle 3. sırada yer almaktadır. Forbes’e göre serveti 2014 yılı itibarıyla 1,92 milyar dolardı.

HAMDİ ULUKAYA KİMDİR, HAYAT HİKAYESİ?

Hamdi Ulukaya, 26 Ekim 1972 tarihinde Erzincan'da dünyaya geldi. Lise mezuniyetinin ardından Ankara Üniversitesi'nde okumaya başlayan Ulukaya, burada Siyasi Bilimler Bölümü'nden mezun oldu.  Ardından İngilizce eğitimi almak için New York, Long Island Adelphi Üniversitesi'ne kayıt yaptırdı.

1997 senesinde bulunduğu eyaletin kuzey tarafına taşındı ve New York Eyalet Üniversitesi'nin Albany Yerleşkesine nakil yaptırarak bazı işletme kurslarında eğitim aldı.

Haberin Devamı

Eğitiminin ardından Amerika'da kalan Ulukaya, New York eyaletinin kuzeyinde bulunan bir çiftlikte işe girdi. Bir gün kendisini ziyarete gelen babası, oğlunun yaşadığı bölgedeki peynirlerin tadını beğenmedi ve Hamdi Ulukaya'ya memleketindeki peynirleri Amerika'da satmasını söyledi. İkna olan Hamdi Ulukaya, Türkiye'den peynir ithal etmeye başladı.