Gazete Vatan Logo

Haberler müthiş! Bir defalık borçlar silinecek! Başvurmak için...

"Silelim Gitsin" kampanyasıyla bir defaya mahsus 2013'ten öncesine ait elektrik borçları siliniyor. Başvuruyu nasıl yapacağınızın yanıtı haberimizde...

Haberler müthiş! Bir defalık borçlar silinecek! Başvurmak için...

CK Bogaziçi Elektrik, Nisan 2013 öncesinden kalan borçları siliyor. Toplam 325 bin abonenin 1.4 milyar liralık borcunu silecek olan şirket, sadece 500 milyon liralık kısmı talep edecek. Borcunu sildirmek isteyenlerin 30 Haziran'a kadar şirkete başvurması gerekiyor.

Şirketin hayata geçirdiği "Silelim Gitsin" kampanyası bir defaya mahsus olacak.

Dünya'dan Sekan Akıncı'ya konuyla ilgili bilgi veren CK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, ‘Silelim Gitsin’ kampanyasının özel sektör tarafından enerji sektöründe yapılmış en büyük ve en kapsamlı kampanya olduğuna dikkat çekti. Bakal, “Bu tarihi kampanyamız ile tüm tarife grubundaki müşterilerimize geçmişten gelen borçlarını kapatma imkânı tanıyoruz. Müşteri memnuniyeti kapsamında teknolojinin bize sağladığı tüm imkânları kullanarak bu borçların kolayca ödenebilmesinin yolunu açtık. Tüketicilere, kampanya süresi içerisinde bu tarihi fırsatı değerlendirmeleri çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

CK Boğaziçi Elektrik'in toplam borç stoku içinde sanayi grubunun 78 milyon lira, ticarethane grubunun 1 milyar 277 milyon lira, mesken grubunun 536 milyon lira ve diğerlerinin de 19 milyon liralık payı var.

Ana paranın yüzde 35'ini siliyor

Haberin Devamı

CK Boğaziçi Elektrik, kampanya kapsamında müşterilere Nisan 2013’ten önceki döneme ait borçlarının durumu ile ilgili detaylı bilgi edinebilmeleri için özel bir sorgulama platformu da oluşturdu. Müşteriler kimlik bilgilerinden hareketle www.silelimgitsin.com adresi üzerinden anapara ve faizi ile birlikte borç miktarını öğrenebilecekler. Kampanya çerçevesinde Şubat 2007 ve öncesine ait borçların tamamında anaparanın yüzde 35’e kadarı, Mart 2007 ile Nisan 2013 dönemleri arası borçlarda ise anaparanın yüzde 25’e kadarının silinebilmesi sağlanacak. Belirtilen dönemlerde zamanında ödenmediği için yasal takibe konu olmuş icralık aboneler de bu kampanyadan faydalanabilecek. Bu kapsama giren müşteriler, konu ile ilgili detay bilgileri başvuru merkezlerinden öğrenebilecekler.

‘Silelim Gitsin’ kampanyası çerçevesinde başvuruda bulunan müşterilerin, ödemelerini tek seferde yapması gerekiyor. Ancak CK Boğaziçi Elektrik peşin ödemenin yanı sıra abonelerine kredi kartı ile tek çekim veya 9 taksite kadar ödeme seçeneği de sunuyor.

Haberin Devamı