Gazete Vatan Logo

Güngör Mengi neden öldü? Gazeteci Güngör Mengi kimdir, kaç yaşındaydı, nereli, hastalığı neydi? İşte biyografisi ve hakkında merak edilenler...

İzmir'de, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde bir süredir tedavi görmekte olan gazeteci Güngör Mengi 83 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Güngör Mengi kimdir, neden öldü, hastalığı neydi?

Güngör Mengi neden öldü? Gazeteci Güngör Mengi kimdir, kaç yaşındaydı, nereli, hastalığı neydi? İşte biyografisi ve hakkında merak edilenler...

Gazeteci Güngör Mengi, 83 yaşında yaşamını yitirdi. Peki, Gazeteci Güngör Mengi kimdir, kaç yaşındaydı, nereli, hastalığı neydi? Güngör Mengi neden öldü? 

GÜNGÖR MENGİ KİMDİR? 

Usta gazeteci, 19 Ocak 1940’da Çanakkale, Bayramiç’de doğdu. 

İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’den mezun olan Mengi, 1959’da Demokrat İzmir gazetesinde gazeteciliğe başladı. 

Türkiye’nin en önde gelen gazetelerinde çalışan Mengi, 2002’de gazeteci arkadaşlarıyla beraber Vatan Gazetesi’ni kurdu ve başyazar olarak görev yaptı. 

Mengi, yarın Alsancak Hocazade Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından İstanbul’da toprağa verilecek. 

GÜNGÖR MENGİ'NİN EŞİ KİM? 

Mengi, ilk evliliğini 1962'de Gülsen Tözün ile yaptı ve bu evlilikten Gülgün ve Cem isminde iki çocuğu oldu. Eşinin vefatı sonrası 1992 yılında, gazeteci Ruhat Mengi (Ünaldı) ile evlendi.  Ruhat Mengi'nin ilk evliliğinden olan kızı Nazlı, Mengi soyadını kullanmaktadır. 

GÜNGÖR MENGİ NEDEN ÖLDÜ? 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki dönem başkanlarından olan gazeteci Güngör Mengi 83 yaşında hayatını kaybetti. Mengi'nin cenazesinin 18 Şubat 2023 günü öğle namazından sonra Alsancak Hocazade Cami’nden kaldırılacağı öğrenildi. 

Haberin Devamı