Gazete Vatan Logo

Gündüz döner satmış gece ise...

Kendisi kurtaran polisi şehit etti

Gündüz döner satmış gece ise...

7 yıl önce kendisini linç edilmekten kurtaran polislerin meslektaşını öldüren DHKP-C’li kadın terörist Nurgül Acar, silahlı eğitim almak için gittiği Yunanistan’da gündüzleri dönercide çalışmış. Geceleri ise Lavrion kampında silah kullanmayı ve bomba yapmayı öğrenmiş.

Samsun’da üniversitede okurken terör örgütüne katılan 27 yaşındaki Nurgül Acar, neredeyse her eylemin kadrolu elemanıydı. YÖK protestosu da dahil birçok eylemde ön sıralardaydı. 2005 yılında TAYAD’lılarla birlikte bildiri dağıtırken de halkın öfkesinden polislerin yardımıyla kurtulmuştu. Basit protestolarla başlayıp eli kanlı bir teröriste dönüşen Nurgül, önceki gün Gaziosmanpaşa’da bir polisi şehit ettikten sonra yakalanarak gözaltına alınmıştı. Emniyette sorgusu devam eden kadın teröristle ilgili önemli detaylara ulaşıldı. Edinilen bilgilere göre, Nurgül Acar 2005 yılında Ege’den tekneyle Yunanistan’a geçti. Yunan istihbaratı tarafından da bir dönem kapatılması gündeme gelen ünlü PKK kampı Lavrion’na gönderildi. Acar burada eğitim aldı, ardından da eylem yapmak için Türkiye’ye gönderildi.
Gündüz döner satmış gece ise...
Örgütün dönercisi

Ege’den üçerli ve dörderli gruplar halinde Yunanistan’a giden terör örgütü sempatizanlarının, Yunan istihbaratı tarafından farklı şehirlere yerleştirilerek gündüz dönercilik gibi insanların yoğun olarak rağbet gösterdiği işletmelerde çalıştırıldığı, geceleri ve yılın belli zamanlarında da kırsal alanda silah ve bomba eğitimi aldıkları öğrenildi. Nurgül Acar’ın da örgüt üyeleri için açılan bir dönercide çalıştığı, Lavrion Kampı’nda da silah eğitimi aldığı bilgisine ulaşıldı. Açılan dükkanların gelirleriyle de örgüte lojistik ve para kaynağı sağlandığı tespit edildi. Nurgül Acar’ın Grup Yorum solistlerinden birinin akrabası olduğu öğrenildi. Grup Yorum üyelerinden bazıları DHKP-C davasında tutuksuz olarak yargılanıyor.

İlk saldırıya da katılmış

Nurgül Acar’ın aynı zamanda cumartesi günü Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi’ne saldırıyı gerçekleştiren ikinci kişi olduğu ortaya çıktı. Polis, saldırının ardından kaçan ikinci saldırganın yakalamak için bölgede geniş çaplı operasyon başlatmıştı. Ancak aradan geçen süreye rağmen ikinci saldırgana ulaşılamadı. Salı günü, Nurgül Acar saldırıdan sonra da yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltında ifadesi alınan Nurgül Acar’ın ifadesinde 75. Yıl Polis Merkezi’ne saldırıya katılıp olay yerinden kaçan ikinci kişi olduğunu itiraf ettiği öğrenildi.

Sorgusu sürüyor

Çevredeki vatandaşlar Gaziosmanpaşa Meydanı’nda 5 kurşun sıkarak polis memuru Mücahit Daştan’ı şehit eden Nurgül Acar’ın üzerine atlamıştı. Teröristi etkisiz hale getirmeye çalışan vatandaşlardan 3’ü çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Yarlaı sivillerin tedavisi sürerken, kıskıvrak yakalanan terörist Acar da gözaltına alındı. Kadın teröristin sorgusu İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde devam ediyor. Acar’ın emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği açıklandı.

O da kanser çıktı

Yasadışı terör örgütü DHKP-C’nin kanlı eylemlerinde kanserli hastaları kullandığı ortaya çıktı. Yenibosna’da 75. Yıl Polis Karakolu’na geçtiğimiz Cumartesi günü el bombası atarak iki polisi yaralayan kadın terörist Nebiha Aracı’nın (43) kanser hastası olduğu ve uzun süredir tedavi gördüğü tespit edilmişti. Gaziosmanpaşa’da önceki gün polis memuru Mücahit Daştan’ı şehit eden Nurgül Acar’ın (üstte) da kanser olduğu belirlendi. Acar’ın göğüs kanseri olduğu ve bir göğsünü aldırdığı öğrenildi. Kadın teröristin sorgusu İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde devam ediyor. Acar’ın sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

‘Kızım arkadaş kurbanı’

Kanlı saldırının ardından Nurgül Acar’ın Samsun’da yaşayan annesi Emine Acar, gazetecilere konuşmak istemediğini söyleyerek komşusunun evine kapandı. Temizlik işlerine giderek geçimini sağlayan anne Emine Acar, komşusunun balkonuna çıkarak önce, “Buyurun Emine benim. Ne istiyorsunuz? Ben bu konuda konuşmak istemiyorum” dedi. Daha sonra da “Emine İstanbul’a gitti. Burada yok. Gidin buradan” diyerek gazetecilerin gitmesini istedi. Evden çıkmayan Emine Acar’ın eşinin 2002 yılında vefat ettiği öğrenildi.

Kardeşi askerde

Nurgül Acar’ın erkek kardeşi İ.A.’nın da 2005 yılında Samsun’da izinsiz gösteri yapmak suçundan bir süre cezaevinden kaldıktan sonra da tahliye edildiği belirtildi. Tahliyesinin ardından askere giden İ.A.’nın halen vatani görevini yapmakta olduğu öğrenildi. Öte yandan Nurgül Acar, 2005 yılında Trabzon’da TAYAD’lı aileler adına bildiri dağıtırken polis tarafından kurtarıldığında anne Emine Acar gazetecilere konuşmuş ve “Kızımı kandırıyorlar. O arkadaş kurbanı. Ben onu Trabzon’a okumaya gönderiyorum. Eylem yapmaya değil” demişti. Emine Hanım, kızını bir türlü kurtaramadığından yakınırken, “Ne yaptıysam onu bu arkadaş çevresinden uzaklaştıramadım. Ne yapacağımı bilmiyorum” diye yakınmıştı.

Haberin Devamı