Gazete Vatan Logo

Gülşen ne dedi, neden tutuklandı? Şarkıcı Gülşen İmam hatip konuşmasında neler söyledi, niye hapiste? İşte şarkıcı Gülşen olayında son durum!

Gülşen İmam Hatiplilere ne dedi, Şarkıcı Gülşen neden tutuklandı? Gülşen olayı Türkiye’nin gündemine oturdu. Nisan ayında verdiği bir konserde İmam Hatipliler hakkında söylediği sözler tepkilere neden olurken, hakkında soruşturma açılıp gözaltına alınan Gülşen tutuklandı. Söz konusu olay sonrası Gülşen ne demiş, şarkıcı Gülşen ne yaptı? Gülşen İmam Hatip Lisesi konuşmasında ne söyledi? Sorularına yanıt aramaya başladı. İşte İşte şarkıcı Gülşen olayı ve İmam Hatip konuşması…

Gülşen ne dedi, neden tutuklandı? Şarkıcı Gülşen İmam hatip konuşmasında neler söyledi, niye hapiste? İşte şarkıcı Gülşen olayında son durum!

Gülşen tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Nisan ayında verdiği konserde İmam Hatiplilere yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gülşen Çolakoğlu'na soruşturma başlatıldı, ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkeme Gülşen hakkında tutuklama kararı verdi ve Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi. Peki Gülşen İmam Hatiplilere ne dedi, Gülşen ne demiş, konuşmasında ne söyledi? Gülşen neden tutuklandı?

Gülşen neden tutuklandı, Gülşen İmamhatiplilere ne demiş?

Şarkıcı Gülşen'in, Nisan ayında verdiği bir konser sırasında İmam Hatip'te okuyanlara yönelik söylediği sözler ortaya çıktı.

Sahnede "İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor' ifadesi tepkilere neden oldu.

Bu görüntülerin yayılmasının ardından Şarkıcı Gülşen için özellikle İmam Hatip derneklerinden tepki ve açıklama geldi, ardından Twitter'da #GülşenTutuklansın hashtagi TT oldu.

Gülşen olayı nedir, nasıl gelişti?

Şarkıcı Gülşen hakkında sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçundan soruşturma açıldı ve kolluk görevlilerine Gülşen'in mevcutlu olarak savcılıkta hazır edilmesi talimatı verildi.

Haberin Devamı

Türk Ceza Kanununun 216. maddesinde yer alan "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçundan hakkında soruşturma başlatılan Gülşen, polisler tarafından gözaltına alındı. Beşiktaş'taki evinde gözaltına alınan şarkıcının ifadesinin alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Emniyette yaklaşık 4 saat ifade verdikten sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edilen Şarkıcı Gülşen'in adliye binasındaki görüntüleri paylaşıldı.

Tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi

Savcılık tarafından verilen talimat üzerine Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri şarkıcının adresine gitti. Polisler tarafından adliyeye getirilen Gülşen, savcılığa çıkarıldı.

Savcılık ifadesinin ardından Gülşen, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Haberin Devamı

 

Başsavcılığın talep yazısında, Gülşen'in sözlerinin kamu ve güvenliği açısından açık ve yakın tehlike oluşturacak şekilde kamu güvenliğinin bozucu ve sarsıcı niteliğe hayiz olduğu kaydedildi. Sözlerin halkın farklı özelliklere sahip bir kesiminin diğer bir kesiminin aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği kaydedilen yazıda, bu açıdan Türk Ceza Kanunun "Halkı Kin Ve Düşmanlığa alenen tahrik" suçunun unsurlarının oluştuğu, bu nedenle şüphelinin tutuklu yargılanması gerektiği kaydedildi.

Hakimlik de şarkıcının tutuklanmasına karar verip Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi'ne gönderdi.

Gülşen ifadesinde ne dedi?

Gülşen, emniyette alınan ifadesinde, "Bana yöneltilen suçlamayı ve konuyu anladım. Soruşturma konusunda bana izahat yapıldı. Avukatlarım nezaretinde ifademi vermek istiyorum. Hatırladığım kadarıyla 30 Nisan 2022 tarihinde Ataşehir olarak hatırladığım konserde bu konuşma geçmiştir. Ben 25 yıllık sanatçıyım. Benim müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan "Miraç" isimli arkadaşımın lakabı 'imam'dır.

Haberin Devamı

Ayrıca arkadaşlara kendi aramızda aptal, salak, sapık olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Arkadaşımız imam hatipte okumamıştır. Miraç'ın soy ismini ve iletişimini hatırlamıyorum. Grupta tüm arkadaşlarımın lakabı mevcuttur. Bu konuşma bu diyalog, konserin hatırlamadığın bir aşamasında muhtemelen bir şarkı arasında miraç ile aramızda geçen bir konuşmadır. Ben orkestrama 'beni seyircilerimin arasına omuzlarınızda taşıyın' demem üzerine bana orkestra arasından 'seni imam taşısın' şeklinde cevap gelince, bahse konu konuşma Miraç ile aramızda geçmiştir. Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir" dedi.

"Beni çok üzdü"

Ülkesini seven, fırsat eşitliğini inanan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçı olduğunu ifade eden şarkıcı, sosyal medyada yayınlanan görüntüsünün provokatif amaçlı yayınlandığını düşündüğünü söyledi.

Haberin Devamı

"Aramızdaki esprilerin bu haliyle kamuoyuna yansıması sonucu yanlış anlaşıldığını düşünüyorum" diyen Gülşen, "İmam hatiplileri ya da ülkemizin bir kısmını kötülemek, onlara hakaret etmek amacıyla asla bir konuşma yapmadım. Ülkenin tüm değerlerini ve hassasiyetlerine saygım sonsuzdur. Kesinlikle atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ayrıca yaşanan olayın zamansız bir şekilde gerçekleşmesi talihsizliktir.

Ben memleketimin bütünlüğünü din, dil, ırk hiçbir şekilde kategorize etmeden ülkenin bütünlüğünü ve refahını görmek için mücadele ediyorum. En yakın arkadaşımla yaptığım esprinin insanları kışkırtıcı bir şekilde yorumlanmasını kabul etmiyorum. Ben yıllardır tanınan bir insanım.

Şu ana kadar meslek hayatımda herhangi bir grubu veya insan ayırt ya da kategorize etmedim. Şakalaşmanın herhangi bir gruba yönelik nefret içerikli olarak algılanması beni çok üzmüştür. Suç işleme kastım yoktur. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Bana ihtiyacı olan bir çocuğum var"

Gülşen, hakimlik sorgusunda ise şunları söyledi: "Üzerime atılı suçu ve haklarımı anladım. Ben bu konuda emniyette ve savcılıkta ifade vermiştim. O ifadelerimi tekrar ederim. Bana ihtiyacı olan bir çocuğum var. Ben suç işlemedim. Bana ihtiyaç olunduğu her an gelirim. Tutuksuz yargılanmak istiyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Serbest bırakılmamı talep ediyorum."

Gülşen kimdir, kaç yaşında ve nereli?

29 Mayıs 1976 tarihinde İstanbul Fatih'te Ordulu bir ailenin üçüncü ve son çocuğu olarak dünyaya gelen Gülşen'in babası makine mühendisi Arslan Bayraktar annesi ise ev hanımı Nimet Bayraktar'dır.

Çocukluğunu ve gençliğini Fatih Çapa'da geçiren Gülşen, bir yandan da kendilerine ait fındık bahçeleri için ailesiyle birlikte yılda birkaç kez Ordu'ya gidip geldi. Şehremini Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Türk Müziği Nazariyatı bölümüne başladı.

Lise yıllarında Uzak Doğu dövüş sporlarına merakının bir sonucu olarak karate eğitimi alarak siyah kuşak sahibi oldu. 17 yaşında bir arkadaşıyla birlikte sokakta maruz kaldığı sözlü taciz yüzünden günlük yaşantısında karateyi kullanmak zorunda kaldı ve bunun birkaç kez tekrarlandığını söyledi.

Üniversitede öğrenciyken İstanbul'daki çeşitli gece kulübü ve barlarda sahne alan şarkıcı hem okulu hem işi bir arada yürütemeyerek birinci yılından sonra okulu bıraktı.

Üniversiteyi bıraktıktan sonra Türk halk müziği dersleri aldı, üç ay Çelik ve Bendeniz'e geri vokallik yaptı.

1995 yılında Ataköy'de bir barda sahnedeyken albüm yapımcısı Serap Turgay tarafından beğenilerek eşi Özkan Turgay ile tanıştırıldı ve albüm teklifi aldı. Teklifi kabul ederek Raks Müzik ile dört albümlük bir anlaşma imzaladı.

1996 yılında ilk albümü Be Adam ile çıkış yaparak adından söz ettirse de evliliğine odaklanması sonucunda birkaç yıl müzikal kariyerini geri plana attı. 2004'te dördüncü albümü Of... Of... ile daha büyük bir çıkış yaptı ve aynı adlı hit şarkıyla hem Altın Kelebek hem de Kral TV Video Müzik Ödülü kazandı.

MÜ-YAP sertifikalı Yurtta Aşk Cihanda Aşk (2006) albümünden sonra satış başarılarını sürdürerek Beni Durdursan mı? (2013) albümüyle Türkiye'de yılın en çok satanı oldu, bunu yılın en çok satan ikinci albümü olan Bangır Bangır (2015) takip etti.

"Yurtta Aşk Cihanda Aşk", "Bi' An Gel", "Yeni Biri", "Sözde Ayrılık", "Yatcaz Kalkcaz Ordayım", "Kardan Adam", "İltimas" ve "Bangır Bangır" şarkılarıyla Türkiye Resmî Listesi'nde haftalarca bir numarada kaldı.

Şarkıcılığının yanı sıra müzik eleştirmenlerinden olumlu geri dönüşler alan şarkı yazarı kimliğiyle de öne çıkan Gülşen, özellikle kariyerinin erken döneminden sonra kendi yazdığı şarkıları seslendirmeye başladı ve meslektaşları için liste başarıları yakalayan birçok hit şarkı hazırladı.

2015'te YouTube'da en çok izlenen Türk şarkıcı olurken sonraki yıl tek bir video klibi iki yüz milyonun üzerinde izlenen ilk Türk şarkıcı olma unvanına erişti. Bugüne kadar altı Altın Kelebek ve dokuz Kral Türkiye Müzik Ödülü dahil olmak üzere onlarca ödül kazandı.

Gülşen, son üç albümünün yapımcısı olan aranjör ve besteci Ozan Çolakoğlu ile Haziran 2016'da evlendi. Çiftin ilk çocuğu Azur Benan, Ocak 2017'de Fulya, Şişli'de dünyaya geldi.